Brum do TV a Hi-Fi z audio výstupu z PC

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Lukix

Brum do TV a Hi-Fi z audio výstupu z PC

#1 Příspěvek od Lukix »

Zdravím,
doufám že píšu na správné místo.
Pokusím se co nejlépe popsat co mám za problém, ale z názvu předmětu je to asi znát, tak to rozvedu.
Mám v pokoji na jedné zásuvce 230V připojený PC, z jehož zvukové katry mám vyvedenou jack rozdvojku a jeden výstup krmí repro k PC a druhý výstup si přepojuju na jiné repráčky v kuchyni (jiná 230V zásuvka) a do obyváku do TV nebo Hi-Fi (opět jiná zásuvka). Anténí vstup do TV i Hi-Fi mám oddělený od rozdílné země z kabelovky ( jeden izolátor od Jaška IZT *1000 a druhý od Triax DIG 100 ).
No, ale zkrátka když připojím výstup pro TV nebo věž, tak mi tam leze brum, a do repro v kuchyni ne, to akorát dostanu lehkou ránu při připojování.
Asi mi řeknete ať si natáhnu k těm zařízením prodlužku, ať to je na stejný zásuvce, ale to se mi nechce.
Ptám se tedy je nějaké řešení, kterým si udělám jakejsi rozbočovač na 4 výstupy a rovnou i ,,odladím" brum?

Díky za odpovědi ;)
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Existuje: nf transformátor (obvykle stačí pro každý kanál trafíčko používané ve starých televizích Tesla řady 4xxx-U, to U je důležité; případně sehnat ta stíněná "vajíčka" od Tesly, ta jsou lepší) a pohrát si s jejich přizpůsobením, nebo použít oddělení pomocí optočlenů.
Třetí možnost je překopat elektroinstalaci na TN-S v celém bytě nebo ji aspoň vytvořit z jediné zásuvky pomocí prodlužovaček.
Jiné možnosti nemáš.
weed_smoker

#3 Příspěvek od weed_smoker »

Nejsnadnější a nejlevnější jsou skutečně 2 trafa v signálový cestě (zmíněný televizní nebo přemotaný 50:50z až 100:100z na jádrech z úsporek).
Oddělovací trafo na síť pro konkrétní spotřebič je zbytečnej luxus.
Další možnost jsou izolační zesilovače,který ale potřebujou buď dvojí napájení nebo měniče DC/DC,např.tyhle (jakou maj rychlost nevim) :
Obrázek

Obrázek
Pro stereo je potřeba 2x,pro 5.1 6x.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“