Hodně hlasitej domovní zvonek
Moderátor: Moderátoři
Hodně hlasitej domovní zvonek
Někde mám i Jablotron piezo hornu, to je asi zase strašně moc a navíc ji nemůžu nalézt. Nezkoušel jste ji někdo? Jde o to, jestli ji trafo TZ4 po usměrnění z 6V sekce utáhne protože na těch 12V v zabezpečovačce je řev tak na infarkt... Nebo jak ji jinak zeslabit? Něco v elektronice horny?
Díky
Jirka
Zvonek má SS i STŘ vstup.
U bzučáku který je v telefonu zezdola jsem použil sirénu ze zabezpečovacího zařízení Tesla Alarmic, ale dá se sehnat i z jiných systému, takových, který se namontovaly vedle dveří, a dával se do nich jistící řetěz, který se vycentroval dostředu, když někdo trhnul a zajel ke konci dráhy, začalo to houkat, byla tam taky kovová válcová siréna...
A kutilmile - nelituju tě
U nás žádný senior psa nemá, protože kdyby měli naši senioři s ním chodit 3x denně ven, nejspíš by se díky bolesti kloubů z toho zbláznili.
Mimo té houkačky na 220V to byl for...
Ten zvonek GLAD jsem v obrázcích nenašel. Je to bílá krabička, zepředu má černý kolečko s otvorem, ve kterém je zevnitř usazená sirénka, z druhé strany kryt, podobný jako mívají přístroje na baterie, pod nímž se nachází naše česká bakelitová svorkovnice. Hádám, že je to nějaký porevoluční výrobek.
A kutilmile - nelituju tě
Neslyšící jsem slyšel, že mají zvonkem spínaná světla ve všech místnostech v bytě, alespoň kdysi mi to někdo vyprávěl, ale hádam, že to nebylo v dohledné době...
- serviceman