Hodně hlasitej domovní zvonek
Moderátor: Moderátoři
Chtělo by to skutečně nějakou přidušenou sirénu, která by byla slyšet ale jěště nebyla votravná.
Díky za ty odkazy, kouknu na ně.
Teď mě napadlo, že bych tady mohl mít zásuvkovej gong od Elektrobock. Zkusím, jestli nemají vysílač, co by mohlo sepnout napětí zvonku.
Edit: Tak vysílač řízenej napětím nemaj, technik řekl, že by "dlouhá protiváha" rozladila vysílač. Maj jen klíčenkový tlačítka, zvonkový tlačítka nebo magnetickej spínač místo zvonkovýho tlačítka. Ptal jsem se co by dělalo relátko na 12V AC a prý to taky hodně rozladí, proto tenhle spínací systém nevyrábí. Ach jo...
Jirka
- vasilceral
Velký howning - když se tlačítko nahradí jazýčkovým kontaktem s pár závitama, půjde to i s tím původním vysílačem - a jestli ne, tak to je na houby vysílač. Přečet sis, co o tom mají u toho Flajzara?Celeron píše:Já potřebuju ale relátkem ovládanej vysílač. Aby napětí 12V AC co mlátí zvonkem seplo relátko, který má kontakt paralelně s kontaktem vysílače. Prý to nejde, že se rozladí vysílač.
Jirka
A kutilmile - nelituju tě
- Artaban001
Takže přeci jen bude úprava sirény.
Jirka
viz. třeba: http://aukro.cz/blesk-klasika-mechanika ... 40349.html
Má to síťové napájení a záblesk nikdo nepřehlédne ani třeba přes prosklené dveře ze sousední místnosti. Dá se to sehnat za pár korun spoustě lidí se to doma válí ve skříni spolu se starým foťákem. Stačí se v okolí poptat.
- weed_smoker
Zkouším tady dobastlit do bezdrátovýho tlačítka Elektrobock fototranzistor a snímat pár cm vzdálenou ledku, kterou bude napájet po usměrnění napětí ze zvonku. Vypadá to, že to vysílač nerozlaďuje a dosah se nezmenšil, protože protiváha antény se nezměnila. Akorát to budu muset předělat na infra, vadí noční osvětlení. Doufám, že běžná 40W žárovka infrasložku nemá. Nebo snad jo?
Díky
Jirka