Zapnutí pc přes mobilní telefon
Moderátor: Moderátoři
- sir_thomas
Zapnutí pc přes mobilní telefon
rád bych se zeptal, zda tu není někdo z Prahy, kdo by mi pomohl vyřešit vzdálené zapínání pc. Mám pc, u kterého potřebuji neustálý provoz, ale nemám k němu přístup. Bohužel čas od času se mi náhodně zcela vypne.
Napadlo mě, jestli by nešlo udělat nějaké elektronické relé, připojené na mobilní telefon (například na kontakty vibračního motorku), které by při prozvonění mobilu seplo kontakty power switche.
Bohužel nejsem tak moc elektronicky znalý, abych si poradil sám a proto píši sem. Na odměně se domluvíme, starých mobilních telefonů mám k dispozici několik.
Moc díky za pomoc.
Tomáš
- sir_thomas
http://www.ges.cz/cz/pc-817-GES05114567.html
Zapojím k němu odpor, připojím na kontakty mobilu, druhou stranu dám paralelně na zapací tlačítko pc a mám hotovo?
Jsem víceméně v elektronice amatér. Dokáže to udělat i amatér?
- serviceman
- sir_thomas
Polaritu napětí na motorku v mobilu klidně změřím. Je to tedy opravdu tak, že zapojím jen odpor, optočlen a hotovo? Zní to moc jednoduše
- sir_thomas
- serviceman
- sir_thomas
Časovač navrhuji proto, aby se to celé nedostalo do nějakého nestabilního stavu.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- sir_thomas