Evolve solar Bluetooth GPS

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bertik

Evolve solar Bluetooth GPS

#1 Příspěvek od bertik »

Mám tento aparát a protože toto není vůbec moje parketa,ptám se zdejších znalců, má cenu se s tím nějak zaobírat,případně co mám koupit za přijimač připojitelnej do USB aby se přístroje domluvily a spojily. Můj telefon se s tím sice spojí,ale to je vše. Mám jenom obyčejnou Nokii C2. Tak je alespoń ověřeno,že To BlueToo komunikuje. Dokáže někdo poradit co koupit. Nechci koupit něco,co mi případně bude k ničemu. Děkuji
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Pokud počítač bluetooth nemá, postačí něco takového: http://www.ebay.com/itm/New-Mini-USB-2- ... 2a33001e97 . U nás koupíš totéž, ale mnohonásobně dráž.
bertik

#3 Příspěvek od bertik »

Děkuji za reakci,já na Ebay neumím nakupovat,ale koukal jsem u nás po nějakých zařízeních co se prodávají. Našel jsem jich docela dost,ale nevím který koupit. Nabízejí s různým počtem kanálů,nejvíce snad 65. Zase tak extra drahý to není,to bych snad mohl koupit. Mám dva stolní PC a jeden skoromuzeum přenosnej. Skočím do kšeftu,vezmu si do kapsy ten aparátek a snad mi tam k tomu něco nabídnou. Napíšu rovnou k čemu to vlastně chci. Chci si pomocí GPS řídit Kmitočet čítače ohledně zpřesnění jeho měření. To potřebuji docela dost. Je to z důvodů kontroly kmitočtu mikrovlných transvertorů.
Zaky

#4 Příspěvek od Zaky »

V tom případě ten modul otevři a podívej se, jestli dokážeš dohledat (jestli je vůbec od pouzdra na dps vyvedený) signál 1 puls za sekundu. Najdi si datasheet použitého čipu (asi SirfStarIII) a hledej podle něj. USB bude prakticky na nic, protože jeho časování je dáno operačním systémem a tudíž je naprosto nepřesné.
dj_Paul

#5 Příspěvek od dj_Paul »

problém s těmito gpskama je ale ten, že pokud není aktivní komunikace po BT tak se vypnou. Sám mám doma evolve touch
bertik

#6 Příspěvek od bertik »

Tak jsem došel do krámu,koupil jsem takovej malej šmejd jmenuje se to A-Link. Nainstaloval jsem to, konektne se to s GPS,ale to je vše. Já nevim jak dál,i když tam nějaké rady jsou. No prostě jsem starej a na tohle vyloženě blbej. Podle mně,je BT v pořádku,ale vlastní GPS modul je v háji. Ale pozvu bývalého kolegu,on je na tyto věci dobrej.
alkom01

#7 Příspěvek od alkom01 »

Mám nokia gps modul ld-3w + tablet s Androidem a do doby, než v programu pro navigaci nezadám požadavek na vyhledání a spuštění zařízení GPS, tak je modul pouze v pohotovostním režimu a BT ani GPS se nespustí.
Zaky

#8 Příspěvek od Zaky »

S největší pravděpodobností postačí na správné rychlosti otevřít příslušný COM port emulovaný bluetoothem v nějakém terminálu a modul by měl sypat NMEA věty. Ty obsahují polohové informace, ale na jakoukoli časovou synchronizaci se použít nedají.
Zaky

#9 Příspěvek od Zaky »

Evolve má v sobě zřejmě čipset od Mediateku a pokud se vypíná při nečinném bluetoothu, bude potřeba se ponořit dovnitř trochu hlouběji. Tedy vyřadit ono vypínání, nebo spíš přivést napájení až za tu vypínací část a vyvést ty sekundové pulsy. Potom postačí GPS zapnout a počkat na fix, pulsy začne dávat sama a počítač nebude vůbec potřeba.
dj_Paul

#10 Příspěvek od dj_Paul »

Potvrzuju že se musí nainstalovat bluetooth serial port. Bez toho to nejede
bertik

#11 Příspěvek od bertik »

Já se přiznám bez mučení,copak já vím co je serial port? Nediv se je mi 65
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Habesan »

Já bych to spíš čekal od těch, co jsou o polovičku mladší než já, že neví, co je to sériový port.

Kdybys začal s počítači někdy v polovině tvého současného věku, tedy v kristových letech, jistě bys na ten pojem dřív nebo později narazil.

Vyhledej si výraz UART nebo COM.
S přesným postupem pro konkrétní HW ti snad dj_Paul poradí.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“