Deska zesílení-problém

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
stasek

Deska zesílení-problém

#1 Příspěvek od stasek »

U radimagnetofonu s CD přehrávačem Philips, typ AZ 78394/00 se vyskytl problém. Odešel tandemák zesílení, není k sehnání. Druhá věc je, že spousta těch zelených odpůrků, co jsou na desce vyletované jednostranně, je přerušena. Co to je za součástky? nic na nich není vidět. K čemu tam jsou. Podle barevného kódu by to byly odpory velmi nízkých hodnot, vykazují nekonečný odpor-přerušení. Nejsou to pojistky? Kdo může ať poradí.
Přílohy
DSCF1700.JPG
(111.47 KiB) Staženo 155 x
MetalGod

#2 Příspěvek od MetalGod »

Menší foto nemáš?
Ty "odpůrky" můžou bejt klidně i kondy.
Vyfoť to zblízka a ať je to velký.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
dj_Paul

#3 Příspěvek od dj_Paul »

ty zelený JSOU kondy
stasek

#4 Příspěvek od stasek »

Hoši díky.
paveltl

#5 Příspěvek od paveltl »

Co znamená odešel tandemák zesílení? Pokud jen chrastí a vynechává zkus jej rozebrat a vyčistit bavlněným hadříkem namočeným do izopropilalkoholu nebo aspoň čistýho lihu. Už jsem takhle zachránil dost poťáků co nešli nikde sehnat.
Artaban001

#6 Příspěvek od Artaban001 »

paveltl píše:Co znamená odešel tandemák zesílení? Pokud jen chrastí a vynechává zkus jej rozebrat a vyčistit bavlněným hadříkem namočeným do izopropilalkoholu nebo aspoň čistýho lihu. Už jsem takhle zachránil dost poťáků co nešli nikde sehnat.

Já je ještě namažu tenkou vrstvou kontaktní vazeliny a nemají chybu
Sendyx

#7 Příspěvek od Sendyx »

Když je to vydřené, nebo poškozený jezdec, tak s tím nikdo nic neudělá.

Co používáš za kontaktní vazelínu ?
stephunk

#8 Příspěvek od stephunk »

jemne poškodenú dráhu potenciometra vraj zčasti oživí Diava,ak je to fest, tak nový..
Mali podobné tandemy v SOSelectronic skús pozrieť tam...
paveltl

#9 Příspěvek od paveltl »

Pokud je to poškozený tak s tím opravdu nikdo nic neudělá. Ale většinou to bývá jen zanesené bordelem a na to pomůže vyčištění. Kontaktol a podobný jsou jen na chvíli ale mechanicky vyčištěný to pak vydrží i pár let.
S tou vazelínou na kontakty vypínačů mě to nenapadlo vyzkoušet, vždyť pak se na ní musí usazovat nečistoty když je potík víceméně otevřený, ale u uzavřených to někdy vyzkouším.
Diavu na potíky??? A pak s nimi rovnou do popelnice, ne. Zatím jsem to viděl jen jednou a takto ošetřený potík vůbec neměl dráhu.
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

Míchám izopropanol a medicinální parafínový olej, asi tak na 3 -5% roztok. Izopropyl se odpaří a to málo oleje, co zůstane, vytvoří spíš mastný flek než vrstvu, na kterou se může nachytat prach. Funguje to na relátka, přepínače, poťáky, trošku hustší (tak 10%) se dá použít na ložiska motorků u mechanik, ten parafíňák potom už skoro nevysychá, a když, tak se po rozjetí ohřátím hezky rychle zase rozpustí.Před chvilkou jsem četl něco podobného v poradně, někdo tam radil, jak na olejem slepené lamelky ve foťáku LOMO - nejdřív benzín na smytí mastnoty, pak 🤐 na smytí zbytků benzínu a nakonec izopropanol na stažení vlhkosti z 🤐. Jsem 100% za tuto kombinaci, u méně choulostivých zařízení jen vynechávám oplach 🤐 a čistým izoprpylem a hned po umytí technickým benzínem a oschnutí mažu tam kde je potřeba mazat výše zmíněnou směsí.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“