Poškozený klíč k imobilizéru Fiat- VYŘEŠENO
Moderátor: Moderátoři
Poškozený klíč k imobilizéru Fiat- VYŘEŠENO
Podle toho, že na vývodu 8 má být Vss, jsem jej prodrátoval na zem. A k vývodu 1 (A1) vede cesta, tak jsem usoudil že byl (jako jediný z adresních vstupů) taky na GND, též jsem jej prodrátoval. Ale klíč momentálně nefunguje. Tak bych chtěl poprosit zda jej někdo nemá k dispozi k nafocení nebo nemá schema (obkreslil jsem co se dalo, viz schema.jpg).
Ještě je ve hře druhá varianta, že byl pin 1 (A1) spojen s pinem 7 (A7/D7).
- Přílohy
-
Celkovy.jpg- (89.47 KiB) Staženo 91 x
-
Deska.jpg- (77.88 KiB) Staženo 102 x
-
Detail.jpg- (173.58 KiB) Staženo 97 x
-
Schema.jpg- (51.37 KiB) Staženo 100 x
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Teď mám nachystáno pin 1 spojený s pinem 7.
Prohlíželi jsme desku pod mikroskopem a vypadá to, že od pinu 7 někam vedla cesta (nebyl nezapojený)- čili buď na ten pin 1 nebo na Vss.
Blbý je že auto je na druhé straně Brna
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Možnost je i třeba pin 1 a pin 7 na Vss.
Asi nezbyde nic jiného než to zkoušet.
Nie sú náhodou pod čípom spojené na VDD(pin16).
Popod číp vedie linka VDD a podobne ako pri pinoch 2,3,... vidieť vŕtanie mohlo by sa pomocou svetla poznať z druhej strany vŕtanie pod čípom.
Pri pripojení pinu 7 na VSS (a súčasne na VDD pod čípom) mohla sa odpáliť dióda na VDD, ale aj prepojka pod čípom. To sa dá uvidieť odspájkovaním čípu.
1- Vss
2- Vdd
3- Open
4- Vdd
5- Open
6- Vdd
7- Vss
9- Vdd
10-Vdd
Po přivedení napětí na vstup klíče je na IO napětí snížené o úbytek na diodě, takže ta to přežila.
Klíč dnes předám známému (pokud se staví), aby jej mohl odzkoušet, pak dám vědět výsledek.
Procesor- díky moc za vysvětlení