Zdroj IBM PC XT 130W

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Crifodo

Zdroj IBM PC XT 130W

#1 Příspěvek od Crifodo »

Nemá někdo náhodou schéma původního zdroje do original IBM iks téčka? Zdroj je veliký, poměrně složitý, od firmy Schrack. Model počítače IBM 5160. Až po usměrnění 300V je v pořádku, dál je někde problém, buď zkrat na sekundáru nebo něco s řídicími obvody. Natvrdo to nešlo, protože síťová pojistka neodešla. Nechce se mi měnit všechny polovodiče naslepo :(
Brozicek

#2 Příspěvek od Brozicek »

Jestli je to ten zdroj 130 W se zabudovaným vypínačem a skříň toho IBM byla na ležato se šikmým předním panelem, tak takový zdroj funkční mi doma překáží na skříni.
Bednu toho XT, kde byl původně MB s 8088 a obrovský černý disk IBM 20 MB jsem z nostalgie dlouho zachovával a po úpravách pilou na železo a nůžkami na plech v ní bylo ještě loni funkční Pentium s W98, ale také nový zdroj 200W. Se slzou v oku jsem tu bednu loni vyšrotoval.
Pokud máš zájem o ten zdroj (zdarma), nechej zde e-mail a zjistíme, jak ho k Tobě dopravit.
Crifodo

#3 Příspěvek od Crifodo »

Jo, je to klasika IBM s červeným vypínačem na boku. Jestli ten zdroj můžeš postrádat, tak budu rád. Mail je crifodo(zavináč)seznam.cz.
Tomhais

XT

#4 Příspěvek od Tomhais »

Můžu se zeptat na co ten zdroj potřebuješ?Pokud se o to zajímáš,mohl bych sehnat celé to funkční IBMko
Crifodo

#5 Příspěvek od Crifodo »

Tom Hais: Zdroj mám do PC XT :wink: a právě se mi podařilo ho opravit :) některé věci v něm ale nejsou původní, takže jestli o něčem víš, zkus to prosondovat...
Tomhais

#6 Příspěvek od Tomhais »

teď mám bohužel chřipku,a k těm pc se nedostanu.Řekni,co bys potřeboval(pokud to půjde tak i vyfoť)a až budu zdravej,tak se tam skočím podívat a domluvíme se :wink:
ViPali

#7 Příspěvek od ViPali »

Brozicek píše: Se slzou v oku jsem tu bednu loni vyšrotoval.

To si zaváhal, ja mám doma ešte 5´ disketovú mechaniku a aj niekoľko diskiet. Ak sa nemýlim, mal by tam byť aj DOS3,1 . Musím ich hodiť na gramafón, či ešte hrajú.
Ako elektrikár sa cítim slobodne.
Môžem hovoriť do vedenia!
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“