Mám menší problém s výměnou topného tělesa v olejovém radiátoru (to původní je přerušené). Nové těleso i těsnění už mám. Položit radiátor na záda (aby nevytekl olej), vyšroubovat původní těleso a našroubovat nové těleso bych zvládl (snad), ale problém je dokument, co je v příloze - t.j. "Jak postupovat po výměně tělesa nebo těsnění".
Musím se přiznat, že moc chytrý z toho nejsem.
Chápu, že se má po výměně tělesa nebo těsnění nějak radiátor "zajet" aby se pořádně utěsnil a netekl, ale něco se mi na tom postupu nezdá.
- u kroku 1 je udané, že se má namontovat nové těleso a (bez termostatu/ pojistky/ čehokoliv) připojit do síťě na 15 minut - nedovedu si ale představit, na jakou teplotu se může to těleso v radiátoru ohřát (moje má 1000W a radiátor 5 žeber) a jestli je to vůbec bezpečné.
- u kroku 2 je zase udané že poté (nevím, jestli za 5 minut nebo půl hodiny) se má radiátor znovu položit na záda a těleso lehce (nevím jestli půl závitu, závit - těleso má cca 5 závitů) odtáhnout, aby se uvolnila vlhkost (+ dávat si pozor na případný unik horké páry
- krok 3 je docela jasný - s tím bych problém neměl
Takže hlavně mě zajímá, jestli s takovýma opravama má někdo zkušenosti a ví, jak přesně na to - zítra to těleso mám v plánu vyměnit a moc si jistý nejsem - budu to dělat poprvé