Sklo do osvitky
Moderátor: Moderátoři
Sklo do osvitky
Je to pravda? Případně jak zkusit, co to je za sklo? Není něco podobnýho jako zkoušení dálkových ovladačů přes videokameru? Napadá mě opravdu ten kontrolní osvit.
Napadlo mě, jestli sklo z Microtec scaneru A4 není kvůli propustnosti spektra bareb náhodou křemený sklo. Pak tu mám ještě vrak mikrovlnky ale tam to bude spíš opačně, hodně olovnatý, možna pokovený, aby nepropouštělo mikrovlny.
Máte s tím někdo zkušenost jestli je zásadní rozdíl?
Díky
Jirka
- frantajetel11
Dnes se tabulový sklo dělá kontinuálním plavením. Pohlcení ultrafialovýho je minimální a netřeba ho řešit. Ale u moderních aut skla nebrat, ty jsou pokovený. Ale stejně jsou většinou zakřivený. A pokovený bývají i izolační domovní tabule u moderních dvojtých a trojtých oken.
Jinak jsem se dozvěděl, jak se v Teplicích dnes dělá tabulový sklo. Je to taková obrovská kontinuální pájecí vlna.
Zvláštní, ten cín přes 1000 stupňů, jak zabrání aby se nepřepálil a na povrchu nedělal škraloup? Nebo to dělá u pájky obsah olova?
Jirka
V nějakém pitomém americkém seriálu, měli špatný překlad do češtiny, že se to sklo "pokládá na kovovou desku" (a proto prý jedna strana pod UV svítí trochu víc než druhá), správně mělo být "odlévá na hladinu roztaveného kovu", ach ty překladatelé...
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Jirka