Záložní zdroj APC CyberFort 500

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
fredis

#31 Příspěvek od fredis »

Je to impulzní kond. Dej fotku, ta hodnota se dá snad určit. Ale reaguješ na 2 roky spící téma. :lol:
Ruzha

#32 Příspěvek od Ruzha »

Děkuji za pomoc. Vyfotil jsem jak část desky tak i samotný kondenzátor. Kondenzátor je ovšem ohořelý od rezistoru, který byl na něj přilepen. Takže hodnota nelze přečíst. Prosím o hodnotu kondenzátoru. Nyní UPS přepíná cyklicky baterie/síť ikdyž je stále připojená do sítě. Když jsem kondenzátor vyměnil za podobný (alespoň velikostně) tak UPS jela pouze na baterii a nepřepla se na síť. Zřejmě problém bude jen v tomto kondenzátoru. Schéma jsem nenašel, tak prosím o radu. Děkuji
Přílohy
2.jpg
(64.05 KiB) Staženo 269 x
1.jpg
(101.86 KiB) Staženo 292 x
dfx

#33 Příspěvek od dfx »

Ruzha: hodnota kondenzátoru
104K
630VMPE
krapet

#34 Příspěvek od krapet »

Mr_Dadulka píše:nebyl by prosím přesnější popis co bylo špatný a za co bylo vyměněno? UPS začala dělat úplně to samé.
Chrčí jak cvakající relé, svítí přetížení a nic dalšího se neděje... zkusil bych taky někde nějakou opravu. Díky moc.

Dnes mě zastihlo taky.
ESR testerem jsem oměřil všechny kondenzátory a světe div se, úplně v háji byly ty nejmenší (rozměrově), tedy 22µF/16V.
Vnitřní odpor změřený po vyjmutí se pohyboval mezi 100 Ω a nezměřitelný. Očekávaná hodnota byla v jednotkách Ω.
Po výměně kondenzátorů za nové UPS zase maká.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“