Univerzální DPS

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
nick-1992

Univerzální DPS

#1 Příspěvek od nick-1992 »

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, jakým způsobem se upevňují a propojují součástky na univerzální DPS, předvrtané, z tvrzeného papíru?

Konkrétně: http://www.ges.cz/cz/ta-712-1-GES07713617.html

Děkuji
termit256

#2 Příspěvek od termit256 »

Rekl bych ze nijak, osobne si myslim ze je to nejaky zmetek, pripadne to slouzilo k jinemu ucelu, nakoupili to nekde skoro zdarma a ted se to snazi prodat.

Tady http://www.ebay.com/itm/1pcs-9-x-15-cm- ... 417a1ae761 mas 2x vetsi, s medi a jeste je levnejsi :-)
Achab

#3 Příspěvek od Achab »

Dřív se to používalo pro jednoduché a pokusné amatérské konstruce. Spojované vývody součástek se na druhé straně desky přihnou k sobě a spájí, delší spoje se nastaví vodičem. Možnost provedení pájecího bodu je na obrázku (příklad z AR).
Na pokusy je vzledem k opakovatelnému použití součástek a snadné rozebíratelnosti vhodnější kontaktní pole.
Přílohy
RC generátor.jpg
(22.02 KiB) Staženo 85 x
Pájecí bod.jpg
(16.83 KiB) Staženo 91 x
Zmije

#4 Příspěvek od Zmije »

Něco podobného jsem používal, vzal jsem kus dektůry, kružítkem udělal díry, protáhl nožičky a na druhé straně spájel. Ale kupovat si děrovanou dektůru mi příjde jako zbytečnost.
Sendyx

#5 Příspěvek od Sendyx »

Napíchaly se do toho součástky, vývody pozohýbaly porůznu k sobě, nebo popropojovaly holým měděným drátem v první vrstvě a zbytek třeba izolovaným, nebo povlíkaným izol. trubičkou. V některých zemích to bývalo asi populární, viděl jsem to hodně na prototypech v německých konstrukcích.
helios

#6 Příspěvek od helios »

Ja som to používal na prototypy kedysi tiež. Vyzeralo to o dosť lepšie ako robiť štýlom vrabčie hniezdo. :wink:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“