Samsung LE32R86BD - bliká jen LED = zdrojová deska (zamčeno)

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Daniel_Bures

Samsung LE32R86BD - bliká jen LED = zdrojová deska (zamčeno)

#1 Příspěvek od Daniel_Bures »

Mám takový menší problém TV ze začátku jela normálně, poté trvalo asi 10minut než naskočil obraz, posleze dvacet a teď už jenom bliká LED kontrolka... Na mnoha forech a youtube jsem se dozvěděl že jde o napájecí desku (většinou se jedná o kondenzátory, pote o čip a dokonce i jeden rezistor a možné je že i bude špatný měnič napětí = boužel nemám voltmetr :D).

Jde mi o to že všechny kondenzátory vypadají v pořádku až na hlavní (spouštěcí, kapacitní) samozřejmně ten největší, je lehce mírně nafouknut (jinak chyba není znát) ale zdá se mi že po 4 letech už asi nemá dostatečnou kapacitu na to aby rozběhnul obrazovku.

Spoustu lidem se to povedlo opravit co jsem viděl na youtube ale většinou šlo o ty menší kondezátory které hnedka buchly jak bylo vidět a Tv jim nejela hned jen blikal stand-by dioda.

Chtěl jsem se zeptat jestli s tím nemá někdo zkušenosti s podobnou chybou? kondík by mě stál 150 cca deska nova 1000 a to ještě nevím jestli to pojede tak se ptám :) Kdokoliv cokoliv :)
Naposledy upravil(a) Daniel_Bures dne 08 bře 2014, 13:41, celkem upraveno 1 x.
Daniel_Bures

#2 Příspěvek od Daniel_Bures »

BN44-00191A Kdyby se chtěl někdo podívat jak ta deská vypadá (google-obrazky) ale to už snad psát nemusím jestli jsem tu dobře :D jinak mě teď napadlo že se vlastně nerožnou trubice pro podsvícení...
555

#3 Příspěvek od 555 »

předpokládám,že nemáš ani základní měřící vybavení...atd...což je chyba,ale podle popisu nevíš co bys měl ozkoušet atd...tak nejlepší a možná v závěru nejlacinější varianta bude koupit celý nový zdroj. A modlit se teda aby ta chyba byla v něm.. :roll:
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.
Daniel_Bures

#4 Příspěvek od Daniel_Bures »

Na to jsem se sice neptal, ale i tak díky za tvůj příspěvek :) mě by stačilo jestli už někdo takovou chybu měl a měnil tu desku nebo ty kondíky :)
Killroy
Moderátor

#5 Příspěvek od Killroy »

555: ukonči to, děkuji..

Daniel_Bures: obrať se s tím na nejbližší servis. TV sekce EB není žádná on-line poradna na počkání pro příležitostné kolemjdoucí a jejich momentální problém.

Vlákno zamykám, viz pravidla (přečti si je), Killroy
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
Zamčeno

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“