Výzva k opakované aktivaci Win XP?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jjilek
Kontaktovat uživatele:

Výzva k opakované aktivaci Win XP?

#1 Příspěvek od jjilek »

Z ničeho nic se mi objevila výzva k nové aktivaci původních XPček s oddůvodněním, že proběhly podstatné změny hardwaru. Současně je stanovena doba pro aktivaci pouhé tři dny! Přitom byla provedena před více než 5 lety nová čistá instalace OS a před rokem pouze výměna pevného disku a rozšíření paměti. Co si mám o tom myslet, mám obavy, jestli nebude nějaký problém při nové aktivaci. Přece jen je PC po letech plný soukromých a důležitých dat s mnoha nainstalovanými programy.
Už se to někomu přihodilo a jak proběhla nová aktivace?
Jen pro úplnost - jedná se o značkový PC IBM NetVista dodaný již s tímto OS včetně licenčního štítku.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Není třeba mít obavy, pokud se nepovede automatická aktivace přes web, tak po telefonu to projde. Přinejhorším tě přepojí na nějakýho operátora a tomu už situaci vysvětlíš. Toto konkrétně se mi zatím nestalo, ale aktivaci přes telefon už mám za sebou po nějaké výměně MB, i když už je to pár let.
Hejnicek

#3 Příspěvek od Hejnicek »

Jo, stalo se pri nekorektnim vypnuti XP natvrdo pri startu PC.
Po aktivaci si nekam zkus schovat soubor WPA.DBL napriste.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jjilek »

Můj problém je asi někde jinde, objevuje se mi hláška viz příloha. Zkusil jsem přeinstalovat MSE a poté úplný test. Ten se 2x zastavil kdesi uprostřed, až napotřetí proběhl celý. ale žádný malware nenašel. Právě při manipulaci s MSE (jednou jsem jej zastavil) se objevila výzva k nové aktivaci.
Akrtivace ale proběhla bez problémů, dokonce bez zadání kódu. Ale hláška o malware se objevuje stále. Dokonce někdy musím ručně spustit MSE.
Přílohy
antimalvare.jpg
(177.4 KiB) Staženo 164 x
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od forbidden »

MSE nenajde téměř nic, zkus AdwCleaner. A pak kdyžtak herdProtect. Akorát ne vše, co najdou, jsou fakt nebezpečný nálezy. Chce to pak projet detaily.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ZdenekHQ »

MSE je ten antivir od MS, co se sám chová jako vir ?

Co mě dalo práce najít, co mě blokuje administrátorský práva při pokusu o doinstalování ovladačů pro grafiku u jednoho PC. To by se jeden posr...

Jinak jsem teď čistil dva počítače, v obou našel viry až hloubkový scan od Avastu (cca 4 hodiny testu) a následně další 4 hodiny test po restartu a další "úroda".
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jjilek »

Tak jsem to projel Avastem hloubkově po odinstalování MSE. Našel 3 problémy, po jejich odstranění se zdá, že je vše v pohodě.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“