Mám na zahradě několik různých solárních lampiček s 1 AKU a 1 LED. Některé postupně přestávají dobijet, a tím i svítit. Mám podezření na slabé solární panely (zašlý povrch, malé napětí) - čím vyčistit, zkoušel jsem LÍH, olej ale je to jen na chvíli. Případně nějaké funkční náhradní schema toho vnitřního integrovaného nabíječe/měniče/spínače při setmění. Samozřejmě, že můžu taky zase na 2roky koupit nové ! Děkuji za podněty a zkušenosti.
Ano, tie akumulatory su casto vadne. Zistis jednoducho - vyberies, nabijes nabijackou a nechas volne polozene. Ak je na druhy den vybity, tak je to jasne.
Do týchto lampičiek výrobcovia dodávajú tie najlacnejšie akumulátory, ktoré sú už z výroby mimo tolerancie a samostatne nepredajné. Doporučujem vymeniť za kvalitnejšie NiCd.
Taky mi přes léto odešlo pár lampiček, aku NIMH některé zoxidované, ale všechny v kopru. Vyměněny za jiné z Ebaye (cena asi 1/3 lampičky), pro jistotu koupeny s praporky a připájeny a opět chodí krásně.
Ten odkaz jsem taky našel, plošňák přecínoval, o těch AKU vím, zkoušel jsem i jiné. Ale hlavně jak oživit ty soláry ? Jak jsem psal zmatní a mají malý výkon a následně to celé nefunguje, tzn. AKU se stejně vybije, ale již nenabije - jedině nabíjet externě.
Včera jsem "spravil" zahradní lampičku-špatný kontakt článku. Je to cca 7 let staré, ještě z quelee. Jsou tam tři tranzistory, aku nimh, výměnný bez pájení. Ještě poctivá práce. Šlape pořád..