Specifický DC/DC měnič
Moderátor: Moderátoři
Také u výstupu musí být nastavitelné hodnoty, tedy ty požadované: 5, 12, 19, 24V. A ne aby se muselo točit nějakým trimrem nebo šroubkem a přitom nevědět kolik z toho leze - pak nutnost ještě nosit sebou snad voltmetr, apod.
Takovéto řešení je dobré zřejmě na doma, na pevně nastavenou hodnotu. A ne třeba do terénu, nebo prostě všude tam, kde potřebuji často jiné výstupní napětí.
Abych to shrnul: buď řešení které poptávám v úvodním příspěvku, tedy něco kompaktního, použitelného kdekoli(tedy žádný polotovar), popř. jsem ochoten (i když velmi, velmi nerad) slevit na řešení s tím NTB adaptérem a k tomu pasujícím (opět žádný polotovar) měničem, jak píši výše.
Něco jiného, mimo těchto dvou možností, nemá význam.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je třeba nabíječka, ale v principu plní to, co potřebuješ.
http://www.elektronovinky.cz/soucastky/ ... buck-boost
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- weed_smoker
Ten z ČKD na 24 nebo 48 vim,kde sehnat do 2000 za kus.
A já v každém případě potřebuji napájet notebook 19V, autobaterii 12V, popř. i 24V.
Proto hledám, to co hledám.
Jinak se jedná o rozkládací solární panely pro outdoor, tedy do batohu. Představu, že bych sebou ještě tahal brašnu nějakých přídavných zařízení nebo věcí na bastlení je absurdní.
Sendyx píše:7V, 300mA.... to je teda fičák, kolik že těch panelů bude napájet ten notebook ?
To samozřejmě pak nejde na přímo, ale přes power bank, to ani jinak nejde. Ale i ty power banky mají různé vstupy - 5, 12, 18, 19V.
Ale to není prosím téma tohoto vlákna, to prosím nyní neřešme.
K řešení je poptávaný a odpovídající měnič.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
stani píše:Díky za tipy, ale jak píšu, jsem laik...
To je těžký, nemůžeš chodit a přitom chceš běžet maratón. To zadání tomu odpovídá. Snad to existuje i hotový jako modul na DX apod.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]