Pady pouzder v Eagle
Moderátor: Moderátoři
Pady pouzder v Eagle
Díky
Jirka
Jirka
- Otevřít tu kopii a odkliknout chybovou hlášku "board and schematic not consistent".
- Zapnout důležité vrstvy.
- Desku označit.
- vybrat [cut] a kliknout pravym na označené.
- kliknout na [paste] a kopii desky umístit.
hotovo
To jsem zkoušel. Bohužel se mi kopírovaly jen spoje, texty a via. Pady součástek se nepřenášely i když na originálu byly zobrazený. Zapnutý vrstvy 1-20. Tak jsem hodil dotaz na fórum.
Mezitím jsem zkusil, co to udělá pokud jsou zapnutý všechny vrstvy a kupodivu to prošlo. Asi problém dělají vypnutý vrstvy t-origins a b-origins. Pak jsem vyzkoušel i ozrcadlení druhý strany desky přes mirror. I to maká, jen se pomocí bottom a top vybere aby tisk byl směrem k fotoemulzi. Takže na jedný fólii mám pro nalitou oboustranou desku z GME 20x15 cm několik motivů obě strany vedle sebe, vše se vytiskne nebo osvítí najednou a pak rozstříhá podle potřeby. I Excellon to má správně.
Dokonce jsem vyzkoušel úplně stejným postupem sehrát 3 různý desky z jiných projektů aby vše bylo na jedný fólii a i tohle maká. Takže nějakej drahej gerber editor s kterým profíci rovnaj vícemontáže pro fotoplotery není vůbec potřeba.
Díky za nakopnutí!
Jirka
Jirka
Hromadu let používám verzi 4.16 a zatím na všechno stačil příkazový řádek.
Pouzdro se dá zkopírovat na jiné a zeditovat, součástce (device) se dá přiřadit další varianta pouzdra.
Do hotové (nebo rozdělané) desky se to pak vecpe pomocí "update lib".
křížek v t/b_origins je stěžejní prvek pouzdra.
Výběr rámem vybere součástku, pokud je do výběru zahrnut právě tento křížek, nikoli její pad.
Pokud bys nakreslil pouzdro bez tohoto křížku, po prvním umítění z knihovny bys s ním už dále nepohnul.
Jenda_KL píše:Tak to nevím, se přiznám, že cože je to ULP.
Eagle 4 ULP nemá? Kámoš jede ve 4 a říkal, že to používá. Ale možná jsou to CAMy na výstupní data. ULP jsou výkonný příkazy, který používají jazyk definic Eagle nebo tak nějak. Asi bych to přirovnal k BAT souboru u Dosu. Možná že děláš to samý z příkazovýho řádku. V Eagle 5 je na to adresář vedle lib, prj, bin, cam a pod. Zatím používám přečíslování indexů součástek a vycucnutí knihovny z projektu.
Ale umí to namalovat třeba plošnou cívku, různý natáčení motivu na desce, všeljaký podivný polygony, konečný úpravy desek vrtání, statistiky a spoustu dalších o čem nevím k čemu to je..
Díky
Jirka
Jirka
Dříve sem tiskl PS (post script) a zde je možnost pro tu plochu zatrhnout fill pads, nevím jak VIA - ta asi nejdou zatrhnout obecně