Nasledne som zistil, ze dlha kalibracia bola sposobena tym, ze na tom povodnom valci niekto "opravil" poistku kusom drotu - sice tenkeho, ale nie dostatocne. Neprerusil sa a tym padom si tlaciaren po kazdom zapnuti myslela, ze ma novy valec a spustala dlhu kalibraciu. Ta poistka sluzi len na reset pocitadla a spustenie dlhej kalibracie, v normalnom stave ma byt prerusena.
Konica Minolta Magicolor 2500W
Moderátor: Moderátoři
Nasledne som zistil, ze dlha kalibracia bola sposobena tym, ze na tom povodnom valci niekto "opravil" poistku kusom drotu - sice tenkeho, ale nie dostatocne. Neprerusil sa a tym padom si tlaciaren po kazdom zapnuti myslela, ze ma novy valec a spustala dlhu kalibraciu. Ta poistka sluzi len na reset pocitadla a spustenie dlhej kalibracie, v normalnom stave ma byt prerusena.
Díky
Jirka
Nemohl bys prosím zkusit jestli 2500W tiskne na silnější křídový papír? Tloušťka asi tak jako 3 listy 80g kancelářskýho na sobě. Mě najede a bez 🤐 se zastaví v dráze. Nevím jestli vadí tloušťka a nebo lesk papíru. Je to divný, tisknu v ní fólie na plošáky, ty jsou ještě víc tlustý a navíc se musí podkládat 80g papírem, jinak vadí průhlednost. Právě jestli to optický hlídání dráhy neblbne na lesklým papíru.
Díky za odzkoušení.
Jirka
Ale podla mna tam nie je opticke snimanie. Zatial som v kazdej tlaciarni videl senzor papiera urobeny tak, ze optozavora je mimo drahy papiera a v drahe papiera je nejaky plastovy vystupok, ktory zavoru zacloni.
Ak vadi hladky povrch, tak kvoli tomu, ze ho nejaka guma nedokaze zachytit. Dalej moze byt problem aj s tvrdostou papiera. Treba pozriet do specifikacie tlaciarne, ake papiere oficialne podporuje.
Pokud skrz 2500 proženu průhlednou fólii bez podložení papírem, tak se zastaví, takže jsem předpokládal, že tam je přímý optický snímání. Co si pamatuju, tak některý fólie do laseru měly dokonce neprůhledný ráměček, právě asi kvůli snímaní okrajů průhledný fólie.
Už to neřeším, Page Pro 1250 ten kříďák zvládá.
Díky
Jirka
Jirka
Díky
Jirka
Moc se na ní netisklo, jen barva, na B/W mám jinou laserku. Na kolik listů jsou originál kazety? 4500 to asi nebude, není tam pouze okradená na 1500?
Nevíš o nějaký diagnostice pro 2500W? Jde mě o to, aby za chvíli nebyla prázdná ještě jiná a tak bych je vzal najednou. Kazety 4500 mají v Gigaprintu za 1000 kus, to celkem jde, to je u mě navěky.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Na Trubce jsem viděl jak toner někdo vysypal, naplnil a vyčistil prostor pod pravítkem. No ale tyhle tonery mají přeci čip, aspoň u mě je na tonerech vpravo zlacený kontaktní plošák cca 20x12 mm s 3 kontakty. To se dá nějak resetovat nebo sehnat novej?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!