Nefunkčné GPS v čínských telefonoch
Moderátor: Moderátoři
Nefunkčné GPS v čínských telefonoch
Prešiel som už rôznymi inštaláciami ROM, v ROMke podľa mňa isto problém nie je až po rôzne experimenty s externou HW anténou. Výsledok na nič, telefón chytí zo 5 satelitov, ale so slabým signálom, zafixovať pozíciu dokáže, ale dosť často stráca tieto informácie a skáče si na vedľajšie ulice atď. Najlepšie výsledky som dosiahol keď som vytiahol drôtik ako anténu von z telefónu a smeroval kolmo hore, vtedy bola presnosť uspokojivá, ale toto riešenie je nepraktické, možno ešte v aute a dať anténu na konektor, ale v prírode pri turistike je to viac ako nevhodné.
akonáhle anténu schovam pod kryt telefónu, alebo ju smerujem po obvode telefónu tak sa signál opäť rapídne zhorší. Nenapadá niekoho ako by bolo možne odstieniť anténu a ab mohla byť schovaná vo vnútry telefónu?
- Přílohy
-
jiayu.jpg- (133.74 KiB) Staženo 274 x
- Přílohy
-
Deska.JPG- (295.51 KiB) Staženo 136 x
-
Celek.JPG- (276.48 KiB) Staženo 163 x
-
Zadni kryt.JPG- (261.13 KiB) Staženo 127 x
- serviceman
Ale jiayu som dal kolegovi, nechal som vyvedene pomocou medenej pasky kontakty gps anteny a kolega dorobil medenu pasku dlzky telefonu, ktoru ma schovanu pod puzdrom telefonu a ked potrebuje gps tak len jednoducho tu pasku vytiahne z pod puzdra tak ze smeruje kolmo hore od telefonu a v podstate to gps mu ako tak funguje...
- Artaban001
serviceman píše:Trochu OT, ale ne moc. Free program Homedale (869kb, jeden EXE bez instalace) určí na počítači vaši polohu z okolních WiFi stanic a ukáže na mapě. Mě to našlo přesně barák jak když vyšije.
To Ti udělá i Google, když mu povolíš prozradit svoji polohu (už jsem to tu psal kdesi) a nemusíš nic instalovat.. A dokonce i když si uděláš mobilem svůj hotspot z 3G internetu (androidí Tethering) a to za pár minut po tom, co vysílá Tvá síť..
Jinak když u svýho CAT B100 přes kód hvězdička křížek 66 hvězdička křízek (včíl si nemůžu vzpomenout, jak se na noťasu píše telefonní křížek )dám "test GPS", tak to dost rychle najde 6 satelitů. A pak jsou tam nějaký mě nic neříkající údaje.. (Chipset MT6276)
- Artaban001