VN TRAFO Z MONITORA LIKOM

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
DELONG

VN TRAFO Z MONITORA LIKOM

#1 Příspěvek od DELONG »

Zdravím priatelia.Neviete my niekto poradiť aká može byť náhrada za VN trafo z monitora LIKOM.Je tam VN tafo s označením na štítku FBT-L013 ale nikde neviem nájsť náhradu.Všade sú len FBT sa ďalej následuje len číslo a skoro nikde L013 za FBT.Som s toho pako :roll: .A ešte tranzistor IRFS634A MOFET 250V D-5,8A dá sa nahradiť nejakým dostupnejším tranzistorom? Mockrát vďaka za pomoc.Pripájam aj foto.
Přílohy
VN.JPG
Pohľad odspodu.
(72.1 KiB) Staženo 131 x
VN1.JPG
Pohlad z boku tiež nejaký nápis ktorému nerozumiem.
(78.86 KiB) Staženo 117 x
VN trafo MERITRON.JPG
Štítok na VN trafe.
(85.13 KiB) Staženo 130 x
jef111
Kontaktovat uživatele:

Re: VN TRAFO Z MONITORA LIKOM

#2 Příspěvek od jef111 »

V GM mají podobný MOSFET IRF630 za asi 10kč. Pokud Ti nevadí jen 200V. Pokud je to v sekundárním DC/DC měniči, tak mi většinou tento tranzistor vyhověl. Náhradu za toto VN trafo neznám, s tr. do monitorů mívám často problém sehnat. Ale zjistil jsem, že většinou (tak 80% případů) vyhoví VN trafo z podobného monitoru pokud má stejné rozložení a zapojení vývodů. Už se mi ale jednou stalo, že na žhavení z podobného trafa šlo místo těch 6V nebo co asi 24V, což ta obrazovka snesla asi tak po dobu 1 sekundy. Od té doby pro jistotu nejprve vysunu desku obrazovky, potom teprve zapínám. Pokud se vše tváří v pořádku, přeměřím žhavení (žárovkou 12V, musí svítit asi polovičním jasem) a pokud je to OK, tak zapojím, jak říkám v 80% není problém.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
DELONG

#3 Příspěvek od DELONG »

Díkí jef111 za pomoc možno niečo s toho spravím.Mám ešte jeden monitor ale tam zrovna odišlo tiež VN trafo tak neviem neviem.Ale cením si Tvoje rady.Veď každá rada je na tomto fóre dobrá a je to fajn že ludia su ochotný pomáhať.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“