HP Laserjet 3330

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kondor

HP Laserjet 3330

#1 Příspěvek od kondor »

Zdravím vespolek.Získal jsem multifunkci viz. předmět.Tiskne jedna báseň,ale při startu se skener jen trochu hne a na displayi svítí stále OSVĚTLENÍ ZAHŘÍVÁNÍ.Lampa stále svítí,skener nefunguje.Hledal jsem po netu rady a návody jak na to,vyzkoušel jsem vše od vyčištění optiky skeneru (vypucoval jsem komplet celou mašinu ),jeho kalibraci i rady typu vypni-zapni 5x a stále nic.Oficiální HP stránky mlčí,nikde nic není co by mi pomohlo se toho zbavit.Neřešil někdo něco podobného?Po neděli zavolám do HP centra,to není problém ale nevěřím že řeknou udělej tohle nebo tohle.To bude "pošlete to k nám,my Vám to za 1500 uděláme".
Budu rád za každou radu,kdyby někdo věděl.Díky moc
Kondor
monterjirka

#2 Příspěvek od monterjirka »

Jaký počítač s jakým OS?
Nebyl nějaký problém s ovladačem?
Já mám podobný model a také se mu moc nechce "skenovat".
Zajímavé je, že když dám v programu Malování Skenery a fotoaparáty,... tak to jde, ale tlačítkem na HP se skenování nespustí a hlásí chybu v komunikaci s PC. (Win7)
kondor

#3 Příspěvek od kondor »

Zkoušena na několika PC s OS od XP přes Vistu až po W7-bez výsledku.Dělá to i bez připojeného PC,což by nemělo.Skener by měl přejet z jedné strany na druhou a ustálit se v základní poloze - s PC i bez,zkoušeno na jiné multifunkci též od HP (tuším HP 3300 což je na pár odchylek ta samá mašina).Ovladače jsou řádně nainstalovány ve všech PC z origo CD-něco si to stáhlo z netu,ve správci zařízení není žádná chyba.Takže asi nezbyde nic jiného než ta HP podpora,pokud se k tomu někdo vůbec vyjádří.
p32

#4 Příspěvek od p32 »

Vůbec to nemontuj z nějakým PC. Prostě buď to jede nebo ne samo o sobě. S PC se můžeš dohadovat jen o tom, jestli ti spolupracuje desky v tiskárně s USB s PC po připojení. Věc OS a programů či ovládačů je už jiný problém.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Dal som to do Googlu a nasiel som dve veci:
vycistenie optiky skenera
upgrade firmware
p32

#6 Příspěvek od p32 »

Pokud ti to dělá (spíše nedělá nic) jen samo osobě, tzn. že to nejede jako kopírka, tak se mrkni na koncáky u skeneru a složení celého vrchu po čištění.
Zde je SM: http://elektrotanya.com/hp_laserjet_330 ... nload.html
DELONG

#7 Příspěvek od DELONG »

Asi si ju vyčistil špatne hlavne zrkadlá :lol: . Prečítaj si to TU .

Rozober a poriadne to vyčisti. Hlavne nehýb trimrami na doske optiky a zlož to tak ako si to rorozobral hlavne tú " čočku" :wink: .
kondor

#8 Příspěvek od kondor »

DELONG - na tom tvém odkazu jsem nenašel nic přínosného pro můj dotaz.Ale i tak díky všem,zkusím to dnes teda znova otevřít a celou optiku přejet ještě jednou a uvidíme.
kondor

#9 Příspěvek od kondor »

Tak jsem optiku opět otevřel,kompletně přepucoval zrcadla i čočku a výsledek stále stejný-hláška OSVĚTLENÍ ZAHŘÍVÁNÍ stále přetrvává.
Jako kopírka nebo skener to tudíž samostatně nefunguje,tisk jde bez sebemenšího problému.Nemá někdo ještě nějaký nápad než to zkusím přes servis?
Díky
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

A ten firmware mas aktualny?
Dalsia moznost je, ze lampa je "vysvietena" a uz nema dostatocny jas.
kondor

#11 Příspěvek od kondor »

Firmware jsem hledal na stránkách HP ale přímo pro 3330 jsem neobjevil-pouze pro 3300 což je skoro to samé.Stáhnu si ho a zítra zkusím aktualizovat,ale moc tomu nevěřím že by zrovna tohle mělo vliv na to že skener nejde jak má.Ale budiž,zkusit se má všechno tak uvidíme.Pokud to bude lampou tak to už asi řešit nebudu,kdoví kolik stojí nová.Díky,podám info jak to vypadá po aktualizaci a pak se uvidí.
Kondor
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

Na strankach je pod 3330 link na spolocny firmware pre seriu 33xx.

Tu mas este nejaky postup s opakovanym odpojenim napajacieho kabla vo vhodnom case:
http://www.fixya.com/support/t2840089-s ... nt_go_away

Tu to mas aj original od HP:
http://h20565.www2.hp.com/portal/site/h ... cachetoken
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“