Tesla color 416
Moderátor: Moderátoři
Myslím že to byl rok 1987 B4;B5;B6. Někde je doma mám v trochu salátovým vydání, ale najít to bude asi snadnější na netu než v tom mojem b***elu. Ale pokud by to bylo nutný najdu a naskenuju.
A k tomu odporu:
Byl to asi nějakj umělec, který se snažil tímto způsobem zvednout napětí na stabilizátoru (IO 101 MAA550A) a dosáhnout tím většího rozsahu ladění.
Někdy se stávalo, že některý z programů na konci ladícího rozsahu nešel naladit, ale to se řešilo zásadně výběrem MAA550 s vyšším napětím z více kusu (někdy se zadařilo najít kousek až 33V), případně poladěním tuneru u těch zkušenějších.
Ten přidaný odpor (o tolik menší) hned vyhoď jednak ten obvod tím přetěžuješ a jednak ten obvod ho ke správné funkci potřebuje ve správné hodnotě, jinak nemůže přece správně stabilizovat. A taky možná, že už je tím zásahem po něm.
Když nepomůže návrat na původní hodnotu odporu R106 je nejspíš vadný ten MAA550. Hledej zde na fóru náhradu tuším nedávno se to taky tady někde řešilo. Píšeš že máš doma Pluto tak si ho z něho můžeš na zkoušku vypůjčit (nebo z jakékoliv předrevoluční Tesly byly i v rádiích s předvolbami.
Taky zkontroluj zdroj "E" (C315,C316 a související) jestli někdo neřešil tímto způsobem nějakou závadu ve zdroji "E"
Osobně si myslím ,že ti tam možná leze něco z toho E-čka. Co zkusit přidat zkušebně nějaký filtry před ten R106 ? Proč se přivádí stab. napětí 29V z MAA550 i do modulu O už si teď zpaměti nevzpomenu. Ale ten přidanej odpor tomu modulu O snad ublížit nemohl. On ten MAA550 si to svoje U i tak udržel jen víc topil a mohl se tím částečně poškodit. Nejlíp by bylo si někde stáhnout ty Amára tam je to podrobně popsaný. Zkusit to postupně připojovat na ext. dobře stabilizovaný regulovatelný zdroj, asi nemáš možnost že?
Zvuk nejde proto že je tam umlčovač, aby to nedělalo kravál při přepínání programů a bez signálu.
Ty časopisy ti můžu naskenovat pokud bys je nikde nesehnal, ale nebude to hned. Našel jsem je i na CD vypáleným v roce 2003 ale bohužel je to už nečitelný v žádné z mých mechanik. A o HDD kde to bylo taky jsem nedávno přišel.
A pokud by se v dohledné době nenašel nikdo u vás na Slovensku mohl bych ti případně poslat i díl. Našel bych asi všechny jen je třeba vědět, kterej to přesně je. Celý desky by se mě asi balit nechtělo.To ale až jako poslední možnost. Při představě přehrabat rambajs v garáži balit to a čekat hodinu ve frontě na poště se mě dělá blbě. O peníze nejde dal bych ti to klidně zadarmo.