DPA222
Moderátor: Moderátoři
viz. Aldax stránky: http://www.aldax.cz/index.php?tab=1&show=dpa222set
Tranzistory snad tedy dodávají korektní.
Takže zvlášť je nutné koupit/vyrobit krabici, chladič, trafo a hranoly.
Levná verze:
Trafo za pár kaček jde koupit v GM, ze strachem jsem ho koupil a je v klidu. Jinak doporučuju ten Tronic, tam se v případě volného vinutí snad bude dát i reklamovat.
Chladič jsem si koupil za pár kaček v Semicu, tam mi ho na požadovaný rozměr uřízli z metráže...
Krabici? U mě to co dům dal. Hranoly taktéž...
PS: pokud jsi neměl připojené kolektory dvou tranzistorů, tak nechápu jak ti to mohlo hrát
A o kvalitě součástek z Aldaxu vůbec nepochybuji, jezdívám za Sinclairem do Luhačovic, tak vím jak je háklivý na kvalitu součástek, viz např. když jsme dělali projekt zesilovače BA-200…
ad) levná verze; pokud budeš stavit DPA, chce to určitě už svoje. Byla by škoda degradovat kvalitní moduly a nacpat je do banánové krabice
Je to celohliníková konstrukce tl. 4mm + zepředu a seshora mořený masivní dub. Roh je 20*20mm lakovaná Al tyč.
Nahoře (na stole) je teď předzesík, který je teda "banánový", ale to čeká na léto. Bude vyrobena krabice a osazena již vytvořenou elektronikou.
PS: moje připomínka byla jen na špatný typ tranzistoru - asi to je historie (ale zkušenost nemám, já jsem si vyráběl a nakupoval vše sám, i tišťák mám vlastní výroby - s Dudkovým váhavým souhlasem
- Přílohy
-
repro_zes.jpg- (142.36 KiB) Staženo 321 x
Najde se tu někdo, ideálně z Ostravska či okolí, kdo by mi s tím mohl pomoci?
Cust píše:Mám stejný problém (DPA222 SE), bohužel nejsem schopný to proměřit, už to má na stole 3 měsíce a zatím jsem nenašel ani minutu času. Snad se na to brzy podívám a napíšu čím to bylo...
Tak to jsem rád, že v tom nejsem sám. Kdyby jsi na to přišel, tak by to bylo super (doufám že tedy u mě bude stejná přičina jako u Tebe). Budu nedočkavě čekat na výsledek tvého bádání
tadik píše:...Od začátku mi ale dělá trochu problémy. Když nějakou delší dobu stojí bez zapnutí, tak mi jeden kanál nefunguje. Když to pak rozeberu, hodím na stůl a začnu měřit, tak po nějaké době zase začne normálně fungovat a pak zase jede bez problémů...
Mám DPA222 na orig. deskách, za čtyři roky provozu naprosto bez problému;
Ve schéma i zapojení určitě chyba není. Budeš tam mít studeňák, s tím spojený přechodový odpor. Znovu dobře proletovat prokovy otvorů ve vstupních obvodech.