Jak přepínat kytarový efekt?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Klob1

Jak přepínat kytarový efekt?

#1 Příspěvek od Klob1 »

Jak nějaké schéma na Tranzistorový přepínač 9V? Potřebuji to na Kytarové efekty.
Jak nějaké schéma na Tranzistorový přepínač 9V? Jedná se o to, že klasický kontaktní udělá náraz. Na kytarové efekty to potřebuji, které už nějaké jsou postavené a některé se budou stavět. Nohou chci zapnout různě za sebou efekty. Buď že to prochází bez efektu nebo to zapne efekt a podle potřeby ještě další. Tranzistor s co nejmenším zesílením. Jde i o to jestli se to nebude díky tranzistoru i ovlivňovat, ten kytarový efekt? Mám na mysl, tedy přesně nevím jak to spínat a vypínat, ale že by se asi měl přepínat vstup, výstup a napájení současně jedním sešlápnutím? Nebo jak to udělat, aby nebylo znát zapnutí a vypnutí, jako ten náraz, to klapnutí v repru.
Prosím konkrétní řešení a popř pomoci s problémem. Zkoušel jsem Googlovat, ale nikde neřeší to, aby to bylo 9V a ještě bezkontaktně, je to audio, zvuk, tak lupnutí relé opravdu nepotřebuji.To zrovna tam mohu dát přepínač s kontakty a je to stejné, jako s relátkem. Což není také řešení, relé za 300kč!
Také potřebuji konkrétní součástky s hodnotami. Tranzistor o malém zesílení. Přepínaní nezávisle více obvodů, těch efektů. A řešení nějaké opravdu rozumné. Děkuji mnoho.
Sendyx

#2 Příspěvek od Sendyx »

Ty špatně Google používat, on mnoho najít už postaveného, i v návrhu na 9V i bez voltů, s nárazem i bez nárazu. Toho nárazu v repro, na kytaru který ty nechceš.
Chabra
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Chabra »

8O 8O :D :D :D :D :D
ohryzek36

#4 Příspěvek od ohryzek36 »

Jestli je potřeba opravdu přepínat efekty nějakým "tranzistorovým přepínačem", tak by bylo dobré tak trochu specifikovat, o co vlastně jde - o jaké efekty, kolik, čím je přepínat a podobně (jestli je teda dotaz myšlený vážne :) ).

Jestli by bylo ale potřeba jenom přepínat jeden určitý efekt (zapnutý/ vyplý) tak není až tak hrozný nápad zkopírovat způsob přepínání používaný v Bossáckých efektových krabičkách - tam je těch tranzistorů ale o cosi víc...
frantajetel11

#5 Příspěvek od frantajetel11 »

Klob1 píše:...potřebuji konkrétní součástky s hodnotami. Tranzistor o malém zesílení. Přepínaní nezávisle více obvodů, těch efektů. A řešení nějaké opravdu rozumné...

Nedělejte si z něj p*r*d*e*l a koukejte ty součástky s hodnotama i s tranzistorama o malém zesílení vysypat z rukávu. :evil:
P.S. Se divim, že zapoměl na hotovej tišťák :lol:
Brudr
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Brudr »

Kdysi jsem zkoušel toto - viz příloha a funguje to. Nakonec jsem ale obvod 4053 nahradil klasickými relé a do signálové cesty jsem zařadil pouze jejich kontakty. Funguje to lépe, žádné útlumy signálu a lupání se také nekoná.
Přílohy
Efekty - 02-m.jpg
(299.06 KiB) Staženo 119 x
KE04_2002.pdf
(251.41 KiB) Staženo 135 x
Odpovědět

Zpět na „Poradna“