Seat Ibiza 1. 4 16V 55 kW - problém z volnoběhem

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
BOBOBO

#91 Příspěvek od BOBOBO »

Tak prochozené ty motory nemám , ale jak píšeš , doporučen pro ně je olej Škoda , co jest v překladu 5W40 . No mám přístup k suďáku a'100,- , tak ho tam asi šupnu . No a s volnoběžnými otáčkami mám běžný problém , stejnětak , jako asi 1/4 majitelů , běhaných 1,6tek . :D Po přečtení nekonečných diskuzí bez výsledku na feldaforu se chystám namontovat elmag , asi ze 100dváci a pro město manuální ovládání .
pepik9

#92 Příspěvek od pepik9 »

Nevím, co je za problém s volnoběhem, ale pro ispiraci si můžeš pročíst body 21 a 27. (heslo autofelicie .
BOBOBO

#93 Příspěvek od BOBOBO »

Podobných obecných štěků ti mohu napsat padesát . Ale jestli nemáš co dělat a zajímá tě to , tak tady a vlákna příbuzná . http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 00#p515206
tatramacek

#94 Příspěvek od tatramacek »

Chlapi,bylo by pracné - a i finančně náročné si do auta dodatečně namontovat palubní počítač ? Přemýšlel jsem též o modrém podsvícení číslic otáčkoměru a rychloměru. Ručičky bych nechal origo červené společně s palivoměrem a rychloměrem.. Díky
Audaces fortuna iuvat
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od Habesan »

Co si představuješ pod pojmem 'palubní počítač' ?
Jedná se stále ještě o ten samý Seat Ibiza 1. 4 16V 55 kW rok 2003 ???

Renaulty se v té době dělali s jednodušší výbavou, která měla displej, ale zobrazovala jen OIL OK a ujeté kilometry, a dražší modely měly i ostatní funkce jako je okamžité spotřeba.

Běžně se to vytahuje ze servisního rozhraní OBD.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
tatramacek

#96 Příspěvek od tatramacek »

Ano. Jedna se stale o ten sam vuz. Dojezd. Prumerna spotreba aktualni spotreba ... Aspon tohle kdyby to umelo. Mozna je to blbost.. Ale kdo vi..
Audaces fortuna iuvat
rnbw

#97 Příspěvek od rnbw »

tatramacek

#98 Příspěvek od tatramacek »

Mate nekdo zkusenost s montazi parkovacich senzoru ? U tohoto vozu je svetlo zpatecky ve dverich kufru... Zajimalo by mne jak to zapojit..
Audaces fortuna iuvat
EKKAR

#99 Příspěvek od EKKAR »

Světlo sice je v "pátejch" dveřích, ale spínač pro něj je na převodovce a drát je taženej vnitřkem auta až na horní hranu rámu, odkud jde tou gumokrkovou průchodkou do samotnejch dveří. Najdi si svazek, kterej k těm dveřím vede, bude to nejspíš někde kolem prahů dveří - a až ho najdeš v celý dýlce, tak se na něj někde v kufru jednoduše "napíchni"...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
tatramacek

#100 Příspěvek od tatramacek »

Jasne. Toto je mozna trosku takova prekazka.
Neresil bych to asi kdyby mi spolubydla nenabidl senzory Keetec za 900kc a za praci nic nechce. Takze si je necham namontovat :-)

Pročištěno a nechte toho.. Killroy
Audaces fortuna iuvat
tatramacek

#101 Příspěvek od tatramacek »

Killroy a Ekky. Dekuji Vam
Mam dalsi dotaz... Muj model vozu je z roku 2005 a predni svetla jsou vyresen zarovkou H4.
Chtel bych si poridit neco takoveho:

http://svetla---neony---zarovky.k-tuning.cz/8181/6l/
Jenze tam jsou zarovky H1+H1 - budou kompatibilni konektory ? Anebo musim koupit svetla jen v provedeni H4
Libi se mi ty LEDxjako denni sviceni.
Dekuji
Audaces fortuna iuvat
Fordak

#102 Příspěvek od Fordak »

Nebylo by lepsi tento dotaz smerovat spis na prodejce? :roll:
tatramacek

#103 Příspěvek od tatramacek »

Tomu sem maila psal - neozval se....
Myslel sem ze s timto bude mit nekdo zkusenost
Audaces fortuna iuvat
EKKAR

#104 Příspěvek od EKKAR »

Tohle jedině někdo, kdo je osobně držel v ruce. Mám zkušenost, že ani ofiko prodejci ND NETUNINGOVÝHO charakteru nedokážou přesně říct, jestli budou u některýho ND sedět konektory s konkrétním typem a hlavně kusem auta. Mám osobní příklad - můj předchozí plechovej mazel byl forman, podle TP ročník výroby ´94.

Jenže.

Z ročníku ´94 byly pouze papíry, fakticky auto bylo podle všech příruček modelovýmu ročníku ´94 prodávanýmu v Česku odpovídající auto zpětně dovezený z Německa - ale se skutečným rokem výroby ´91.

Řeklo by se fáčko stříkačka jedno jako druhý, ale ani buřta! Neseděly konektory spínačů na palubní desce ani mezi kabeláží a přístrojovým štítem (v autě byly starší dvouřadý pětiúhelníkovýho tvaru, i když všecky příručky tvrdily, že jsou použitý jednořadový stejnýho typu, jako na felicii), byly jiný výplně dveří i vnitřní uspořádání zámků, pojistkovej box měl jinak osazený relátka, přední kotouče měly jinou výšku osazení pro montáž na náboj kola = nebyly stejný ani s favoritem prodávaným v roce ´91 v Česku, ani s felicií, jako to měly v tuzemsku prodávaný pozdní ročníky (podle mechanika to byl "mezityp"), prostě když jsem kupoval jakejkoliv ND, musel jsem ho přímo na autě vyzkoušet, jestli bude pasovat...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
tatramacek

#105 Příspěvek od tatramacek »

Chlapi. Jak dlouho - z praxe - vydrzi manzety poloos ?
Audaces fortuna iuvat
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“