Tak jsem se po odskoku k jiné části projektu k tomu teď vrátil.
Zjistil jsem, že původní hrnky byly bez vzduchové mezery. Přímo na sobě, bez vložky, a střední sloupek stejně vysoký jako kraje. Každý hrnek má jeden primár, jen ve schematu je to rozkreslené na dva (křížem můstku u Q3,Q6).
I když prohazuju hrnky jádra na stejné původní cívce, konkrétní jedna cívka má vždy menší indukčnost (tak 2/3) než ta druhá. Myslím si, že je to problém vinutí na té původní špuli. Navinu svoje a změřím.
Souhlasím, že BUX80 není i papírově to pravé. Má storage time 2,5us, kdežto původně osazený NTE283 má mít 1,7us.
S novými cívkami to oměřím a vystavím.
Milan píše:Stále mně totiž z těch průběhů nějak nevyplývá, že Q1 nebude někdy sepnutý v okamžiku střídání v můstku - co se stane, když na výstupu zesilovače odchylky bude nula?
U7 je regulátor napětí LM723NC v kruhovém pouzdru. Vnitřní zapojení je v tesláckém katalogu, nemám ho po ruce. Má vestavěný regulační tranzistor mezi piny 7 a 6. Je-li na vstupu nižší napětí, trand se otvírá a na výstupu 6 napětí stoupá. Na nule bude výstup 6 při přepětí na +5V(A) a Q1 se neotevře.
Dle horní části obrázku 8-60 se otvírá Q1 po dobu, kdy je napětí pily nižší než chybové z U7. Pokud chybové napětí naroste nad +1,8V, komparátor U1D překlopí D klopák U6A a tím ukončí puls (limituje přes U3B délku otevření Q1 - průběhy na obr. 8-59). Přes U3A se překlopí Fault latch (U3C,D) který zablokuje Q1.
Můstek překlápí až při napětí pily +2,1V - značeno červenými čarami. K souběhu tedy nedojde.