Goclever tab. R76.2
Moderátor: Moderátoři
Goclever tab. R76.2
Mám tu tento tablet, donesl mi ho kamarád. Jeho mladej si nepamatuje gesto, tak to chce email. Email mám, přihlásím se na něj, ale na ten tablet nefunguje.
Jinej email nemá, takže to musí být on. Zkoušel jsem přes tu jejich podporu na google, ale nic.
Pak mě napadlo, že se stěhovali a že nemá signál wifi, kterej měl a že se nemůže přihlásit proto, ale to je blbost, protože to určtě bude zapsaný v paměti a musí to jít i bez wifi.
Lístek o zaplacení mám, žádná čorka. Můžu dodat.
Nevíte, co s tím. Nějakej reset, nebo něco.
Díky za reakce
- Philip_Fry
O tomto problému se někdo zmiňoval na internetu. K přihlášení to opravdu vyžaduje spojení se servery, problém nastane právě pokud je WiFi v tabletu vypnutá anebo pokud se od ní tablet odpojí.
Konečné řešení se tehdy snad v oné diskusi nedočkalo.
Snad jen, že dole je resetovací tlačítko, který na to nefunguje, protože je to jen reset v případě, když se tablet zasekne, nikoli obnovení standardního nastavení.
Zkus se zeptat v CHATu na Androidforu, taky jsem si tam nechával radit, když jsem chtěl rootnout mobil...
Kdyby se dal při startu spustit ,,system recovery 3e" tak jsi zachráněný, ale mám takový dojem, že ho vůbec neobsahuje. U mého telefonu se telefon vypne, zmáčkne se tlačítko hlasitosti nahoru a k tomu se zmáčkne POWER a drží se tlačítko hlasitosti do doby než to nenaběhne... Jen musím dodat, že se to dá provést i v případě, že je zařízení zabezpečeno, tedy i v případě, že máte v telefou antivir a máte tuto funkci chráněnou heslem, nebo dokonce celé nastavení, i v případě že máte aktivní ochranu proti výměně simkarty, gesto a fotopast. Což je tedy jasné ale nelíbí se mi že se toto vše dá obejít, to takové zabezpečení ztrácí smysl pokud mi nejde jen o ochranu dat.
- Philip_Fry
Samozřejmě že jde, jako u každého Android zařízení, provést "tvrdý" reset, stačí se jen podívat na Google a hned první odkaz radí toto :
Při vypnutém tabletu:
1) stisknout současně a držet tlč. hlasitosti + a - a power po dobu 5sec
pustit tlačítka
2) jakmile naskočí logo GOCLEVER stisknout znovu tlč. + a - a power až naskočí android logo s červeným vykřičníkem
3) stisknout součnasně + a - a power 2x (naskočí recovery mod)
4) pomocí tlačítka + a - pohybujeme v menu a vybereme wipe data/factory reset
5) potvrdíme tlč. power
6) po úspěšném resetu, vybrat reboot a potvrdit
7) Bingo! Tabletka zresetovaná do továrního nastavení (je samo sebou že přijdete o data)