CRT-Samsung-asi zdroj

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Sholva

CRT-Samsung-asi zdroj

#1 Příspěvek od Sholva »

Dobrý den,
CRT televizor Samsung cw-29z4185p. Nejdříve došlo k zešikmení obrazu v pravých rozích obrazovky směrem ke středu. Poté televize přestala pracovat úplně. Nyní když jí zapnu slyším klapání s periodou asi 0,5s. Po rozehřátí se ke klapání přidá vysokofrekvenční pískot v synchronních intervalech jako klapání jen o něco málo posunuté. Jsem trošku amatér a studuji v oboru. Televizi jsem rozebral, ale na nic jsem nesahal vím, že to není jak pro mě tak pro televizi bezpečné. Zběžně jsem prohlídl všechny elektrolyty a vypadají na pohled v pořádku. Při poslechu vychází klapání ze zdroje a možná, že i ze zdroje VN (toto nevím jistě zvuk se může odrážet od víka televize). Vím, že zdroj má ochranu před přetížením, která se projevu právě takto, ale nedokážu doma určit jestli je chyba ve zdroji nebo jestli je přetížen.
Myslíte, že je možná jednoduchá oprava buď doma nebo v servisu? Kolik bych dal přibližně za servis? A vyplatí se to vůbec?

Kamarád větší bastlíř než já mi říkal, že chyba může být v Fetech. Problém je že doma mám jen základní vybavení a mám celkově docela velký respekt.

Děkuji Vám za vaše reakce a a rady :)
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Habesan »

Je tvůj respekt dost velký na to, aby jsi si nejdřív přečetl na Bastlírně pár desítek vláken o telkách ???

Jestli se hodláš elektronice věnovat i v budoucnu, tak ji zatím odlož, než nabereš zkušenosti.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Sholva

#3 Příspěvek od Sholva »

No čekal jsem tuhle odpověď a už se stalo hledal jsem jenže když už jsem něco našel tak buď odpovídal nějaký chytráček na stejné úrovni jako já, nebo odpověď je, že doma je to téměř neproveditelné. Abych řekl pravdu na 99% počítám s tím, že to doma neopravím a spíše mě zajímá cena servisu takovéto závady protože pokud už servis cenu uvádí tak tam napíše 1000 Kč a závisí na druhu závady. A nebojte se do servisů jsem už také psal ale odpověď jsem nedostal. Nechci být nezdvořilý, ale vaše odpověď je pro normálního člověka naprosto k hovnu.
Jodr

#4 Příspěvek od Jodr »

Sholva píše:............ Nechci být nezdvořilý, ale vaše odpověď je pro normálního člověka naprosto k hovnu.

Pokud čekáš, že Ti někdo řekne "zkus vyměnit to a to na této pozici", tak se určitě nedočkáš. Vzhledem k Tvému přístupu a jak prokazuješ i znalostem, TVP nalož a odvez do servisu, byť za tu předpokládanou tisícovku. Pokud je to na Tebe moc, tak do SD a kup si raději novou. Tady na fóru se Ti zadaří jen pozurážet pár lidí, kteří Ti pak rádi přispějí podobnou radou.
Philip_Fry

#5 Příspěvek od Philip_Fry »

Jodr píše:Pokud čekáš, že Ti někdo řekne "zkus vyměnit to a to na této pozici", tak se určitě nedočkáš.

No nevím, já bych určitě povyměňoval ty FETy. A bipoláry pro jistotu taky.

Sholva : Dívej, pokud tady neuvedeš ani základní informace, kde jsi co naměřil, pak nečekej, že Ti někdo poradí. A protože problematice příliš nerozumíš, tak ani nemůžeš nic naměřít > nemá smysl se o opravu svépomocí pokoušet. Pokud Ti to jo nedá, tak se pro začátek podrž své původní myšlenky (ochrana zdroje před přetížením), která je nejspíš správná a zjisti, ve které větvi napájecího zdroje je ten problém, který způsobuje přetížení zdroje a pak se můžeš pustit do hledání závady.
masar

#6 Příspěvek od masar »

Sholva píše:...Televizi jsem rozebral, ale na nic jsem nesahal vím, že to není jak pro mě tak pro televizi bezpečné. ...
Oceňuji tento přístup.
Proto sem dávám tento odkaz, který ti přiblíží problematiku závady tvojí tv.
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=35475
:wink:
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“