Já jsem k liškám doslova jen přičuchnul taky právě v rámci ZO Svazarmu, když ÚV někdy kolem roku 1980 nařídil rozšířit počet odborností na každý ZO, my jsme byli výhradně střeleckej oddíl, tak než nějaký KV rádio jsme radši vzali na zkoušku ROB, kterej se dal použít i jako trénink na DZBZ nebo SZBZ (letní nebo zimní varianta biatlonu) - a bylo to tak, jak píšu, max. 5 vysílačů (při tréninku jsme pro rychlost "pelengovali" nanejvejš dva, aby se dalo jejich rozmístění co nejrychlejším způsobem změnit), vysílajících na stejným kmitočtu v režimu 1 minuta vysílání - 4 minuty klid a "lovilo se" nejdřív na "minimum" směrovky... Naštěstí jsme celej ten verk mohli po půl roce vrátit na Okresní výbor, nám, střelcům zvyklým na trénink vleže nebo maximálně ve stoje se furt někde po lese lítat a s laplema na uších poslouchat "pi-pi-pi-pi" ani trochu nechtělo...
Lokalizátor
Moderátor: Moderátoři
Já jsem k liškám doslova jen přičuchnul taky právě v rámci ZO Svazarmu, když ÚV někdy kolem roku 1980 nařídil rozšířit počet odborností na každý ZO, my jsme byli výhradně střeleckej oddíl, tak než nějaký KV rádio jsme radši vzali na zkoušku ROB, kterej se dal použít i jako trénink na DZBZ nebo SZBZ (letní nebo zimní varianta biatlonu) - a bylo to tak, jak píšu, max. 5 vysílačů (při tréninku jsme pro rychlost "pelengovali" nanejvejš dva, aby se dalo jejich rozmístění co nejrychlejším způsobem změnit), vysílajících na stejným kmitočtu v režimu 1 minuta vysílání - 4 minuty klid a "lovilo se" nejdřív na "minimum" směrovky... Naštěstí jsme celej ten verk mohli po půl roce vrátit na Okresní výbor, nám, střelcům zvyklým na trénink vleže nebo maximálně ve stoje se furt někde po lese lítat a s laplema na uších poslouchat "pi-pi-pi-pi" ani trochu nechtělo...
A kutilmile - nelituju tě
scorpions-cz píše:ok1hga taky nemáš úplně pravdu. Já běhal lišky někdy kolem r.1983-84 a to pouze na tý nejnižší úrovni,nikdy jsem nikam nepostoupil ,ale vždy to bylo s tím časovým multiplexem.
jediné v čem jsem se možná netrefil, je ten letopočet.
Možná to skutečně začlo o něco dříve . . . já byl v r.83 už na vojně a asi rok před tím jsem už měl také jiné starosti i záliby . . .
To co jsem měl na mysli, bylo popsáno skoro přesně tady,
četli jste to oba celé ?
a Ekkare, ty si to buď vůbec nepamatuješ, nebo jsi to doopravdy nemohl mít vůbec v ruce,
protože ta tvoje analogie s modelářskými kanály je zcela mimo !
FHonza píše:Bylo to červené amaro 4/2004.
Dejte sem, prosím, scan toho článku. Rád bych se podíval na to zapojení. Díky.
FHonza píše:Bylo to červené amaro 4/2004.
nebylo . . .
bylo to v KE 4/2004 . . .
- Přílohy
-
Lavinovy pipak_KE04_2004.pdf- (236.01 KiB) Staženo 177 x
Koukám, že to vysílá na 455kHz, což je MF řady běžných rozhlasových přijímačů pro rozsah dlouhých, středních a krátkých vln. Při oživování by to asi bylo možné na takovém přijímači a rozsahu slyšet, dokonce bez ohledu na naladění... Je to tak?