Sepnutí fotoblesku

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
daavid

Sepnutí fotoblesku

#1 Příspěvek od daavid »

Zdravím, dostal se mi do ruky fotoblesk, který byl spínán elektronicky. V tomto jsem se ještě nevrtal a podobný zapojení jsem ještě nezkoušel. Poradí mi někdo, jak jej mohu sepnout ručně? Nerad bych tam něco spálil :D
Díky! :)
Přílohy
DSCF5051.jpg
(254.79 KiB) Staženo 99 x
DSCF5049.jpg
(248.61 KiB) Staženo 105 x
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Pravděpodobně tam bude pin ke spuštění spínacího prvku, dojde k vybití kapacity do primáru zapalovacího trafa, následné ionizaci výbojky. Tolik teorie. Doufám, že nechceš podle těch dvou obrázků poradit více.
..to bude jen ňákej odpůrek
daavid

#3 Příspěvek od daavid »

mi-ro píše:Pravděpodobně tam bude pin ke spuštění spínacího prvku, dojde k vybití kapacity do primáru zapalovacího trafa, následné ionizaci výbojky. Tolik teorie. Doufám, že nechceš podle těch dvou obrázků poradit více.

NE :) Díky, já jsem na to zatim koukal a zkusim pozpojovat ty vývody co tam jsou.
jandu

#4 Příspěvek od jandu »

OT!
Napadla ma spojitosť so spustením časovej základne osciloskopu-spodením signálu na vychylovací zosilňovač.
Tuším, že u mechanických fotoaparátoch šlo konštrukčne "mechanicky" nastaviť spustenie blesku skôr, než sa otvorila uzávierka. Ako je - ak je je vôbec riešená táto otázka u digitálov?
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Digitály mechanickou závěrku používají jen v tý nejprofesionálnější části z profesionálních - všecky ostatní mají "závěrku" elektronickou a její "spouštění" je vůči blesku řešený expoziční automatikou. Běžně se za kritickejch světelnejch podmínek "sběr" dat ze snímače opakuje několikrát za sebou a soft obrázky skládá na sebe - když v době "sběru dat" odpálíš xenonovou výbojku, načte se jeden výrazně prosvětlenej snímek, kterej "vyhodí vysokej průměr osvětlení" a expoziční automatika "zavře závěrku" = přestane načítat pixely...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jandu

#6 Příspěvek od jandu »

To je mi jasné - HDR systém.

A zároveň mi aj dochádza - elektronické riešenia majú široké pole pôsobností.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
SMITH

#7 Příspěvek od SMITH »

2: EKKAR - zrkadlovky majú všetky závieku (shutter)
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

A lepsie kompakty tiez - napr. Canon PowerShot rady G.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“