Jak nastavit AP?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
monterjirka

Jak nastavit AP?

#1 Příspěvek od monterjirka »

Několikrát jsem se setkal v hotelech nebo podobných zařízeních, že mají "WiFi Free" a po připojení jako první zobrazí stránky provozovatele a až pak je možné přijít jinam.
Jak to mají udělané, ošetřené, že to připojené PC připojí na ty stránky bez rozdílu, co má v prohlížeči jako domovskou stránku?
Artaban001

#2 Příspěvek od Artaban001 »

A nedělá to náhodou Tvůj přístroj? - Byl jsem na hodně "wifin zadara" a ještě se mi to ani jednou nestalo.. (nepoužívám domovskou stránku ani na tabletu, ani na NTB)
Standa99

#3 Příspěvek od Standa99 »

U WiFi hotspotu ti pro info podstrčím jakou chceš stránku. Taky můžeš mít pro připojení pouze voucher, platný po určitou dobu a někde musíš vložit kód, aby ses vůbec připojil, proto musí najet první daná stránka.
Přesměrování se taky používá, když si neplatič, tak ti automaticky vyskočí stránka s požadovanou informací.
Philip_Fry

#4 Příspěvek od Philip_Fry »

To je běžná praxe, jsou i firmy, které si na tomhle založily výdělečnou činnost, stačí na stránku umístit nějakou vhodnou reklamu a peníze se sypou jednak pro agenturu, která to zprostředkovává, ale i pro provozovatele hotspotu, který dostává za každé kliknutí nějakou částku.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Habesan »

Root.cz: Linux jako internetová gateway
A myslím, že jsem tenkrát někde viděl ještě lepší článek.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
p32

#6 Příspěvek od p32 »

monterjirka píše:Jak to mají udělané, ošetřené, že to připojené PC připojí na ty stránky bez rozdílu, co má v prohlížeči jako domovskou stránku?

Nemají tam žádné AP jako takové. Vždycky je tam nějaké PC a v něm nějaký Linux. Je to sice takové zdržování, ale lepší ošetření komunikace s protokoly, omezení rychlosti atd. A Linux je zadarmo. :lol:
monterjirka

#7 Příspěvek od monterjirka »

p32 píše:... A Linux je zadarmo. :lol:

O tom by mohl vyprávět kamarád, když byl v USA na studijním pobytu a odešel mu notebook.
Naprostá hrůza přesvědčit prodejce nového, že nechce platit "Wokna", že je tam ani nechce nainstalovat, že si tam dál LINUX...
p32

#8 Příspěvek od p32 »

Hmm, a v kterém městě u nás je to usa ? :lol: A víš, co se jednomu stalo na Pamíru ? Došla mu baterka a neměli tam elektrickou zásuvku. :cry:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“