Myš Logitech M195, rozobratie (přesunuto)

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Návštěvník

Myš Logitech M195, rozobratie (přesunuto)

#1 Příspěvek od Návštěvník »

Zdravím,
asi mám už vymačkané ľavé tlačítko, chcel by som sa opýtať, ako rozobrať myš Logitech M195 ? Ten šroub pod nálepkou, alebo sa nejako vylupuje?
Dík
Dvoulampovka

#2 Příspěvek od Dvoulampovka »

Anonym píše:Zdravím,
asi mám už vymačkané ľavé tlačítko,

Fakt? Já ji mám v ruce několik hodin denně , a OK. Pravda mám jinou, Microsofťáckou do dlaně , spíš než myš je to malý potkan , přežila PC, ntb a nyní u nového PC zase OK ! Hry ale nehraju , to je fakt. Myslím spíš na něco nepovedeného u té tvé hlodavkyně. Pokud ti něco říká ROZBORKA a SBORKA, tak tudy bych šel a popřemýšlel. Nakonec stejně ale asi dojde na jinou , ...
procesor

#3 Příspěvek od procesor »

Benbe jedna skrutka zo spodnej strany.
ohryzek36

#4 Příspěvek od ohryzek36 »

Vždyť to není nic složitého - vyšrubuje se ten jeden šroub, co je ze spodku (někdy bývá pod nálepkou) a myš se rozcvakne např nožem - pak se vymění ten zatracený mikrospínač.

Jednomu známému, co rád hraje různé facebookové klikací "hry" jsem je v jedné myši vyměnil snad už třikrát...
vicious

#5 Příspěvek od vicious »

Pokiaľ treba súrne spojazdniť ľavé tlačidlo, tak tam môže dať aj mikrospínač spod kolečka.
Návštěvník

#6 Příspěvek od Návštěvník »

Určite nie je problém rozobrať jednu myšku, len som chcel nechať nálepku neporušenú, ak by nebolo treba ísť pod ňu, tak som sa radšej opýtal.

Ďakujem aj za typy na tlačítko, v tom GM by som ho asi nehľadal, pôvodne som chcel zobrať z takej istej myšky, čo som dostal. Možno je aj dobrá a škoda ju kaziť - je vôbec na niečo, ak nemám k nej ten originál špunt, čo sa zastrčí do USB :?:

Inak hry študentka nehrá, derie to iba učením a na sociálnych sieťach, ale spomínam si, že aj ja som tu uštval po snáď štyroch piatich rokoch Logitech. A to som ju tu nejako často ani extrémne nenaháňal.. Vytiahol som potom akúsi staručkú vyradenú MS a už dobré štyri roky používam tú..
PotPalo

#7 Příspěvek od PotPalo »

Niekedy je lepšie nálepku rozrezať do kríža v mieste šŕóbu, lebo keď sa odlepí už nemusí držať, a vyzerá hrozne. Inak tieto Logitech tuším nemajú šŕóbik pod nálepkou (zisti magnetom), ale majú ich pod tými klznými nožičkami. Niekedy je jeden aj v mieste na baterky.

Mikrospínač netreba hneď meniť, zvyčajne sa dá otvoriť špendlíkom, vyčistiť kontakty ipou (alebo obrúsiť), a zložiť. Vydrží to zase niekoľko rokov. Ono je totiž príčina prach, a nie že by sa zodrali.
Návštěvník

#8 Příspěvek od Návštěvník »

PotPalo píše:.....keď sa odlepí už nemusí držať, a vyzerá hrozne.....

Tomu som sa chcel vyhnúť.
Odlepil som, ako naschvál to ozajstný šraub nebol, ale iba akýsi prazbytočný odliatok na krabičke v jeho tvare. Šrauby boli dva pod prednými gumenými nožkami.
Mikrospínač je ako na tom obrázku. Zvrchu je zodratá plastová plôška, takže je nízka a jej zatlačenie na spoľahlivé zopnutie kontaktov nestačí. Chcelo by to zatlačiť ešte kúsok. Zaujímavé je, že teoreticky zodratie, napriek tomu, že je to podstatne nižšie než na spínači nepoškodenom, skoro nevidno - zaoblenie plôšky zostalo v pôvodnom tvare. Očakával by som totiž nejaké "zbrúsenie", pretlačenie, zodratie dorovna a pod.. Možno výrobná nedokonalosť, možno svoje zohrala aj nejaká tá nervo-zita pri učení :)
Je potrebné kúpiť nový.
Pod kolieskom je obyčajný mikrospínač, niečo takéto.

Ďakujem všetkým za ochotu poradiť.

S tým magnetom dobrý nápad :)
PotPalo

#9 Příspěvek od PotPalo »

Ak je tam tento mikrospínač [obr.]
Obrázek
tak ten sa dá otvoriť ako som písal, a vyčistiť. Niekedy v ňom stačí narovnať unavený pliešok, niekedy je zlomený. V každom prípade to ide aj bez letovania, základ ktorý je na plošáku sa totiž nezvykne pokaziť, takže stačí vymeniť vrch.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“