Samsung T220HD, oprava CCFL

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jindrisak

Samsung T220HD, oprava CCFL

#1 Příspěvek od Jindrisak »

Zdravím, pokouším se opravit tento monitor. Po menší diagnostice jsem odhalil vadné kondíky a špatný kontakt na trubicích. Rozdělal jsem tedy lcd a pokusil se připájet přívodní vodiče k trubicím, u jednoho se to povedlo, u druhého ne (obě trubice mají upálené přívody). Cele spojení jsem pak hodil do smšťovací bužírky, ale dlouho to nevydrželo.. Objednal jsem tedy 2 nové trubice z ame a až dorazí, chystám se je vyměnit. Chtěl jsem se zeptat, jakym způsobem mam provést připojení trubic, aby bylo trvalé. Momentálně jsou trubice v nějaké gumové vystředovací srandě, která z nich nejde sundat. Na druhé straně už žádná guma nebyla, ztvrdla a rozpadla se. Nevím, jestli mohu vodiče jen připájet a hodit do smrštovací bužírky.
Philip_Fry

#2 Příspěvek od Philip_Fry »

Nevím, jestli je to nejlepší řešení, ale já to tak dělám. Trošku problém je s pájeným spojem poblíž trubic, je dobré to nepájet na tupo, ale vyrobit ovíjený spoj a ten teprve propájet - a ideálně nějakou bezolovnatou pájkou, která má vyšší teplotu tání.
Jindrisak

#3 Příspěvek od Jindrisak »

Zdravím, konečně jsem se dostal k tomu trubice vyměnit, nicméně jsem měl smůlu, trubice jsou tam dost natěsno a jedna mi praskla.. Tak jsem vzal tu jednu původní a dal ji do páru s tou novou.. No a nesedí si, ochrana to vypíná. Dá se s tím něco dělat, než objednat novou trubici? Nechci ochranu uplně vypínat, zvlášt pokud by to mohlo poškodit VN trafo, spíš aby nebylo tak háklivé..
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“