Nokia N95 8Gb bíle svítící displej

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Vla

Nokia N95 8Gb bíle svítící displej

#1 Příspěvek od Vla »

Zdravím.Chtěl bych Vás poprosit,jestli jste se někdo setkali s tímto problémem.Telefon mi dlouho sloužil k plné spokojenosti.Bohužel před 3-mi dny jsem ukončil hovor a protože baterie byla skoro vybitá,tak jsem jej na noc vypnul a šel spát.Ráno jsem telefon opět zapnul a zazněl úvodní zvuk a displej zůstal bílý.Jinak vše zdá se fungovalo,ale displej nezobrazoval.Telefon šel normálně napojit na počítač a šlo z něj stáhnout uložená data.Dnes jsem se jej pokoušel marně zapnout a už nereaguje.Poraďte prosím,co zkusit.Děkuji
Naposledy upravil(a) Vla dne 06 dub 2014, 18:39, celkem upraveno 1 x.
krutor

#2 Příspěvek od krutor »

1) Baterii plně dobít, popř. vyzkoušet jinou.
2) Baterii na cca hodinu z mobilu vyndat.
3) Když to nepomůže, zkusit hard reset (vymažou se všechna data z tel.).
3) Když to nepomůže, je to zřejmě HW závada.
Vla

#3 Příspěvek od Vla »

Děkuji za rychlou reakci.Jak se provádí ten hard reset?
krutor

#4 Příspěvek od krutor »

Hard reset (trojhmat): stiskneš najrdnou tlačítka: zelený sluchátko + 3 + *. Tyto tlačítka držíš a telefon zapneš, držíš je pořád dokud se ukáže nabídka výběru jazyka.
vlaadkoo

#5 Příspěvek od vlaadkoo »

Může to být také špatným flex kabelem ,který propojuje displej a základovku.
Vla

#6 Příspěvek od Vla »

Děkuji za odpovědi.Zkusil jsem dát jinou baterii a telefon se dá opět normálně zapnout.Nicméně hard reset nepomohl.Takže telefon normálně funguje,ale displej svítí celý bíle.Že by najednou odešel flex kabel se mi nezdá.Navíc jsem telefonu oddělil část s displejem a zkoušel z flex kabelem různě hýbat,jestli displej neproblikne.Nemohl odejít samotný displej?Není to originál,ale koupený před rokem na aukru za 200.
vlaadkoo

#7 Příspěvek od vlaadkoo »

Jestli máš TV kabel tak propoj mobil s televizí a uvidíš jestli jde obraz.Pokud půjde ,tak bude chyba někde mezi flexkabelem a displejem.
Zkus ten flexkabel odpojit a vyčistit kontakty .
Michal22

#8 Příspěvek od Michal22 »

Pokud telefon po zapnutí přehraje úvodní melodii a na LCD není žádný obraz (jen bílé podsvícení), tak to opravdu bude nejspíš flex. Stačí aby se přerušil jediný datový pramen ve flexu.
A že se to stalo najednou? Buď se tyto vady objeví nahodile a postupně se telefon stane nepoužitelným nebo se to přeruší naráz (bez varování).
Určitě bych zkusil flex, tím bych začal, bez resetů a SW hraní.
Vyměnil jsem jich u tohoto modelu hodně.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Vla

#9 Příspěvek od Vla »

Ano přehraje úvodní melodii a dá se na něj normálně dovolat a ostatní zdá se normálně funguje,dokonce i blesk u foťáku a i zvuky,takže to asi opravdu vypadá na ten flex kabel.Bohužel přes televizi to asi nevyzkouším,protože se TV výstup musí nastavit v menu a to nevidím :D
Vla

#10 Příspěvek od Vla »

Tak jsem tedy objednal flex kabel.Ozvu se,jakmile dorazí,jak to dopadlo.Zatím děkuji všem za cenné rady :idea:
Vla

#11 Příspěvek od Vla »

Po výměně flex kabelu telefon v polorozebraném stavu normálně najel včetně loga atd.Telefon jsem tedy složil a znovu zapnul a nic.Po zapnutí úvodní zvuk a displej zůstal svítit bíle.Oddělal jsem spodní kryt a displej zase najel.Tak jsem rozebral komplet celý mobil.Očistil a přihnul všechny dosedací plíšky na desku,znovu složil a furt to samé,displej bez obrazu.Už fakt nevím.Poraďte.
Vla

#12 Příspěvek od Vla »

Sice se spožděním,ale přece.Nakonec se ukázal býti vadný displej.Po výměně už funguje 3roky bez chyby.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“