TV ORAVA - zvlneny obraz
Moderátor: Moderátoři
-
Návštěvník
TV ORAVA - zvlneny obraz
Upraveny nadpis temy. Raptor181
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jezevec píše:Vlnění obrazu v rytmu 50Hz je u spínaného zdroje nesmysl. Vyschlé elka ve zdroji dělají všechno možné, jen ne vlnění obrazu.
...to neni pravda, kdyz je vyschle elko na primaru zdroje (220M/400V nebo co tam je) tak se obraz vlni v rytmu 50Hz. Mel jsem takovou zavadu u C437, ktera spinany zdroj ma
DjRix píše:Hmmm,tak to je ráj,to ti to ten zákazník tak akorát po půlroční záruce doveze znovu s tím samým,on totiž výrobce tam těch 330uF dal ůpně zbytečně,že??????
Ten kondík jsem tam strčil jen na vyskoušení jestli je to opravdu ta závada. A professionálně neopravuju jsem jenom samouk a opravuju známím a rodině a zadarmo bez záruky!!! Prostě je to můj koníček!
jezevec píše:Vlnění obrazu v rytmu 50Hz je u spínaného zdroje nesmysl. Vyschlé elka ve zdroji dělají všechno možné, jen ne vlnění obrazu. Jsou dvě možnosti, okkud ten brum pochází. Může jít ze signálu, když je vyschlé elko v napájení anténního předzesilovače. Druhá možnost je vadný C114 v impulsním zdroji, mívá hodnotu 4n7 - 6n8. Pokud tam máš 4n7, dej tam 6n8.
jezevec ma pravdu už sem to měl taky párkrát naprosto stebou souhlasím