Radiomagnetofon Siemens Club723

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ADUS46

Radiomagnetofon Siemens Club723

#1 Příspěvek od ADUS46 »

Dobrý den, potřeboval bych poradit.Získal jsem tento stroj a uvedl jsem ho do provozu.Jediná závada s kterou si nevím rady je to, že přístroj má LCDQuartz timer, který má malý jas, je špatně čitelný.Jinak je funkční jako budík a funkce sleep.Napájení je tužkou 1,5V.Předem děkuji za jakoukoliv radu.
Hydrawerk

#2 Příspěvek od Hydrawerk »

Tento? Vypadá jako vyrobený někde v Koreji.
Přílohy
siemens-club-723_.jpg
(275.72 KiB) Staženo 135 x
ADUS46

#3 Příspěvek od ADUS46 »

Dobrý den,ano je to přesně on.Mám dojem, že podle součástek je vyroben v Japonsku.Mám ve sbírce ještě Club 722 ale ten je bez hodin.Oba zcela funkční.
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Pokud je to LCD bez podsvícení (podle obrázku to vypadá že ano), tak se nebav o slabém jasu, nýbrž o malém kontrastu. Kontrast většinou poklesne kvůli špatnému spojení na elektrody displaye. Zkus to rozdělat, pokud je tam voodivá guma, tak ji očisti IPA, stejně tak i kontakty na desce a na skle diplaye, potom to sestav (nesmíš na to po očištění sáhnout prstem) a zkus to něčím vypodložit, aby display víc tlačil na tu gumu.
Nebo to rozdělej a dej sem foto.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
starecd

#5 Příspěvek od starecd »

Doufám, že jsi použil čerstvou baterii a očistil kontakty.Chyba může být právě ze slabého napájení.Tento problém dělá např. digitální budík se slabou baterkou.
ADUS46

#6 Příspěvek od ADUS46 »

Díky za rady, momentálně nemám čas ale ještě jsem přístroj nerozebral, až tak učiním dám vědět.Tužková alkalická baterie je nová.ověřená.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“