žádost o od plombování elektroměrového rozvaděče -EON

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
555

žádost o od plombování elektroměrového rozvaděče -EON

#1 Příspěvek od 555 »

prosím vás zná někdo předpisy u E-ONU?

týká se to jedné věci:

od plombování elektroměru,hlavního jističe, a můstku PEN.

jen v souvislosti utáhnutí svorek.

vím,že je třeba nahlásit na E-ON odplombování,jméno elektrikáře, a stav elektroměru před odplombováním..a pak řeknou ANO/NE.

před 6 rokama jsme to u nás hlásili a řekli jen ANO,pak přijeli ,podívali se a zase zablombovali.

dnes je to myslím spojené s tím ,že chtějí revizi na tento rozvaděč i po jakoby malém zásahu.ale hlavní problém je ten a právě na to se tu ptám....že oni mají EL.rozv. na dvoře a E-ON pokud vím ho chce na vnější straně objektu a přístupný i za nepřítomnosti majitele.

nebudou chtít při zaplombování to celé předělat,aby tento ,,jejich" měřící rozvaděč byl venku?

PS: kabel z HDS jde vnitřní stranou domu..

ten kabel z HDS vím,že už dávno musí být na vnější straně objektu a logicky že i bez odbočných krabic :lol:
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.
555

#2 Příspěvek od 555 »

takovou věc nikde zde neví? nechci odpovědi typu podívej se na google....tam vše je,ale přímá zkušenost je to,co mě zajíma
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.
kovar

#3 Příspěvek od kovar »

Když Ti v tom starém rozvaděči vyhoří třeba drát na svorce ,tak přece nebudeš dělat revizní zprávu natož celý předělávat na jiné místo :) Normálně to nahlas jako pravidelnou revizi a domluv se s nima.Myslím že to nebude problém.
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
555

#4 Příspěvek od 555 »

ale já nejsem revizák..ja mám jen par6 :-) třeba by nemuseli chtít nic takového ne?jen by to mohli přijet zaplombovat potom a všichni jsou štastní
pospisjak

#5 Příspěvek od pospisjak »

Jasně, nahlaš utahování svorek, termín do kdy to bude hotové. Oni pak přijedou prohlídnout a zaplombovat, dáš jim vyplněný formulář kdo to dělal a hotovson.
Kdepak revizi a nový rozvaděč ven, to by celá republika měla v domech nové rozvody a rozvaděče venku podle norem. Maximálně by to mohli chtít při změně z jednotarifu na dvojtarif.
kovar

#6 Příspěvek od kovar »

Jak píšu.Je to jen o domluvě.Nemusíš být revizák aby jsi to opravil.Zavolej tam a uvidíš co Ti řeknou.Určitě na to nepošlou kluky ze služebny aby tam dotáhly šroubky.Mají dost své práce. :)
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
555

#7 Příspěvek od 555 »

díky pánové :-)jako ono by nebylo na škodu utáhnout spoje i v HDSce ,jenže na tomhle objektu je to umístěno ve výšce zároveň se sloupem a tam já lézt nebudu :-)za to mi to nestojí :-) ale šlo mi hlavně o ten ELM.rozvaděč :-)
ok1hga

#8 Příspěvek od ok1hga »

podobnou věc jsem řešil před vánocemi.
Sousedka na patře si přišla stěžovat, že jí blikají světla v bytě, zkontroloval jsem svorky v krabicích a kolem jističů a tam to nebylo.
Zavolal jsem na operátora ČEZu, nahlásil poruchu a že to opravím.
Chtěli jen adresu, stav elměru a jeho číslo.
Někdy po novém roce si to přijeli zaplombovat a hotovo.
555

#9 Příspěvek od 555 »

PS: někdo tu psal : ,,předáš formulář -kdo to dělal a je to...

ale kde ho vezmu?

asi začít tím tam zavolat že ? :-)
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Ptáš se už zase zbytečně dokola . Stejně bývá každý telefonát originál . Zavolej závadu - nedrží jistič a je to . Hlavně měj u sebe číslo elektroměru , to ti zde jaksi zapomněli tu nejdůležitější věc pro telefon dodat . A hlavně se vydávej za majitele . Tzn . znát jeho nacionále . Sám jsem si měnil starý černý za novou plastovou 25kuB , orámoval jsem ji okolo a bez problému a mé přítomnosti to prostě bylo jeden den zaplombované . Je tam ovšem volný přístup . Nyní mne dostali . Od odečtu elměru jsem měl frakturu za 4 dny ! Je někde nějaká kalkulačka , kam nasypu údaje a vyplivne mi to reálné všeobsažné koruny na denní a noční kilowatu ?
medulin

#11 Příspěvek od medulin »

před rokem jsem na jednom odběrném místě EONu předělával elektroměrový rozvaděč tak, aby tam vlezl HDO přepínač. Zavolal jsem na linku EONu a řekl jsem že musím vyměnit hlavní jistič protože se pokazil. Zeptali se jen kdy to bude hotové, ať to zase můžou zaplombovat.
Rozvaděč jsem celý překopal a upravil na HDO.
Za týden dojel technik EONu a bez problému rozvaděč zase zaplomboval.
Potom si investor požádal o změnu sazby a nechal si udělat revizi na to že je rozvaděč připraven na instalaci HDO přijímače. Za nějaký čas zase přijel technik EONu a doplnil HDO přijímač a vyměnil elektroměr. Tím to bylo hotové.
Achab

#12 Příspěvek od Achab »

pospisjak píše:... dáš jim vyplněný formulář .
Pouze je potřeba aby jim majitel (nebo kdo je zrovna u toho) podepsal jejich papír - v podstatě pracovní list - že zaplombování bylo provedeno.

Jinak revizní zprávu požadují pouze v případě že zásah vyvolal změnu smluvních podmínek (např. změna hodnoty hl. jističe, technická příprava na změnu sazby) nebo u podstatných zásahů do zapojení rozvaděče, jeho výměna nebo přemístění, výměna hlavních přívodů, GO instalace, po závažné havárii apod.
U běžné údržby nebo drobné opravy poruchy s výměnou např. jističe za typ stejné proudové hodnoty a charakteristiky se revize nepožaduje.
Tady na stránkách E-onu je postup a dokonce on-line formulář k nahlášení.
Pokud by i jinak nastaly okolnosti vyžadující revizi a jsi od fochu tak to můžeš zkusit ouřadům do ČB prezentovat po svém - pokud je technicky všechno v pořádku tak montérovi asi bude jedno jestli je vyměněný jistič nebo celý rozváděč. :roll:
RadekB

#13 Příspěvek od RadekB »

Zavolas na linku Eonu, nahlasis potrebu odplombovani z duvodu opravy, nahlasis stavy elm. a hotovo. Domluvis si dobu odplombovani a hotovo.
Zrovna min.tyden jsem menil chranic a byla to otazka 1 telefonatu, ktery ale trval dele nez vymena chranice :)
Druhy den jsem jel okolo a v rozvadeci byl jen papir o zaplombovani.
Pokud nemenis hodnotu jisteni nebo nedelas upravy kvuli zmene tarifu, neni treba revize.
Ale urcite mas vyhl.50 a tu delas u nejakeho RT, tak neni problem se s nim domluvit ne ?
Pred volanim si vem posledni fakturu a stuj pred elm. Vsechny udaje budes mit po ruce.
A samozrejme - pracujes na vyhrazenem zarizeni, takze urcite mas vsechny nutne zkousky, ze ?
Achab

#14 Příspěvek od Achab »

Ano, pokud je rozvaděč volně přístupný a není nikdo doma, tak nechají jenom potvrzení a není třeba nic podepisovat.
Osobně tyto oznámení posílám radši mailem na info@eon.cz - je to zadarmo a pokud jsou tam všechny náležitosti, tak se nemusím s nikým vybavovat.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“