Jakou koupit pračku

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
hafca

#31 Příspěvek od hafca »

Nagant píše:Máte někdo zkušenost s předem plněnými pračkami Samsung - WF8502NGW/WF8602NGW, jak je to udělané, co se od toho nechá čekat?

Měl jsem tu pochybnou čest testovat pračku Samasung SilverNano. Po téměř roční zkušenosti říkám jedno, od Samsungu něco jiného, ale pračku nikdy. Stejnou zkušenost udělali i další lidé z toho testování. K tomu se s podobnou zkušeností přidali lidé s jinými typy od Samsungu.
Pračka klidně přerovnávala hodinu prádlo než začala ždímat, jindy praní vůbec nedokončila kvůli tomu přerovnávání. Skákala tak, jako ani stará Tatramatka a že ta to to uměla. Nakonece jsme na to neměl nervy a dal jí jí synovi. Dal si jí do linky a jednoho dne vyskákala z linky. A tak bych mohl pokračovat. A to se raděj nešířím o práci servisu.
Samsung dělá dobře dost věcí, ale pračky podle mě neumí.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
keemo

#32 Příspěvek od keemo »

Ked uz je tu taka vasniva debata,opytam sa.Objednali sme domov toto: http://www.datart.cz/katalog/Automatick ... -7319.html
Vie o tom niekto nieco viac?Dali sme k tomu aj predlzenu zaruku.
stefan31

#33 Příspěvek od stefan31 »

...ak sa dá len trocha veriť testom, zverejnených napr. v TV, tak Whirlpool vždy končí na chvoste všetkých značiek....a to som ešte ani nevidel, že by sa testovali napr. Ardo a pod. šperky...

Stefan31
Jancis1

#34 Příspěvek od Jancis1 »

Ja si zasa musím zastať tej Whirpoolky, pretože máme doma typ AWM8085/1 spredu plnenú už 8 rok a zatiaľ som menil na nej čerpadlo a zámok dvierok. Perie sa na nej pre štvorčlennú rodinu. Ešte musím poznamenať že je vyrobená v Taliansku :D . To dvaja kolegovia v práci si kúpili práčku Elektrolux a obidvom ako naschvál tesne po záruke sa rozsypalo ložisko bubna, takže je to aj o tom ako sa ktorá vydarí.
keemo

#35 Příspěvek od keemo »

Keby sme mali k dispozicii vacsi financny obnos tak sa tym low-endom nezaoberam.Ale kupoval sa este sporak a chladnicka takze to inak neslo.Je to pre dvojclennu rodinu,takze zatazovana velmi nebude tak snad vydrzi predlzenu zaruku.
alkom01

#36 Příspěvek od alkom01 »

Mám pračku WHIRPOOL AWG691, kupovaná v lednu 1987, cena cca 21000 Kč, výroba Francie. Po měsíci provozu uhořel přívod k síťovému vypínači - řešil jsem to sám nakrimplováním nového fastonu, v 7. a 10. roce měněna ložiska, v loňském roce výměna čerpadla. Používaná bez přidávání odvápňovadel, jen při výměnách ložisek jsem to čistil Fixinelou. V současné době už je hlučnější při ždímání, nějaké popraskané plasty a místy flíčky rzi na plášti. Odpracovala toho dost, obzvláště ze začátku byla v provozu i 2x za den (miminko) později cca 4x týdně.
kevin_mitnick

#37 Příspěvek od kevin_mitnick »

Panove, trochu jiny pohled. Chtel bych pracku, ktera mi vydrzi aspon 10 let prat pro ctyrclenou rodinu tak jako ta prdchozi (Whirlpool sesty smysl AWM 8105), penize nejsou rozhodujici faktor, jde mi hlavne o KVALITU. Do jake znacky jit ?
tatramacek

#38 Příspěvek od tatramacek »

nevim no je to vse dnes na stejny brdo skoro - ja bych sel asi electroluxu
Hydrawerk

#39 Příspěvek od Hydrawerk »

Oživím staré vlákno. Jaký máte názor na technologii BEKO Aquafusion? Vypadá to, že mají nějaký ventil na výtokové hadici, ale na co k čertu? Může to být k něčemu dobré? http://www.youtube.com/watch?v=3zb5fS-eM1w
http://www.bekocr.cz/page/aqua-fusion
Jak technologie funguje?

AquaFusion™ během pracího cyklu dokonale uzavře odvod vody z vany pračky. Tím nedochází ke spláchnutí pracího prostředku s vytékající vodou.

Díky tomu je prací prostředek využit efektivně a Vaše prádlo perfektně čisté.

Myslel jsem, že dokud se nezapne čerpadlo, tak voda z pračky neteče vůbec. Není to nějaká turecká k0k0t1na??
tatramacek

#40 Příspěvek od tatramacek »

S toho ujeteho klipu to moc rozeznat nejde,ale vypada to neco jako ecoball u korporace AEG - electrolux - zanussi.
Kdyz cerpadlo vypousti,kulicka se podtlakem snizi dolu a voda vytece..
Kdyz do vypnute pracky nalijes tekuty prasek,tak nevytece do odpadu... Kulicka je zvednuta a utesnuje prostor mezi odpadem a nadrzi...
Tento system meli a maji pracky vice jak 10 let stare..
Audaces fortuna iuvat
Hydrawerk

#41 Příspěvek od Hydrawerk »

Aha, tak to asi trochu k něčemu je. Ale my stejně lejeme prací prášek, uh, prostředek do jakési malé nádobky. https://www.amway.cz/product/5101,amway-dispenser-ball
Naposledy upravil(a) Hydrawerk dne 15 dub 2014, 20:12, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#42 Příspěvek od rnbw »

Myslel som, ze prasok je sypky a sype sa do nasypky, ktoru ma kazda pracka...
Eleman

#43 Příspěvek od Eleman »

Hydrawerk píše:... lejeme prací prášek ...

:lol: :lol: :lol: Jdu si nasypat pivo :lol: :lol: :lol:
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
robo

#44 Příspěvek od robo »

Sypat prasek do nadobky na prasek je prezitek. Nasype se na pradlo v pracce a hotovo. A jednou za ctvrt roku pouziji prasek AVA na odvapneni. Vlastnim pracku Elektrolux EWF 10670W. Do zaruky jsem nic na odvapneni nepouzival a spirala topeni se menila behem zaruky snad dvakrat. pri treti vymene, za moje love, zaruka uz skoncila, jsem tam zacal sypat AVA. A 4 roky je klid.
rnbw

#45 Příspěvek od rnbw »

Preco by som mal sypat prasok donutra, ked tam je nadobka?

Inak za 6 rokov (a to vtedy nebola nova) som pracku nikdy neodvapnoval a menil som jedine vadne cerpadlo.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“