Monitor Acer VW224 - Vypíná podsvícení

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Dandy87

Monitor Acer VW224 - Vypíná podsvícení

#1 Příspěvek od Dandy87 »

Dobrý den všem, mám závadu na výše uvedeném monitoru - po zapnutí se objeví logo, pokud je zapnutý počítač, tak se na 4 vteřiny ukáže plocha a zhasne. Přítomnost signálu detekuje, jen prostě zhasne. Navedete mě někdo na místo, odkud se odrazit? Děkuji.
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Třeba tady na EB. A hledat, bylo probíráno snad tisíckrát.
..to bude jen ňákej odpůrek
Dandy87

#3 Příspěvek od Dandy87 »

Jasně, něco podobného jsem čekal. Pravdou je, že už tady u EB sedím dost dlouho a pročítám co jde ale nic extra nesedí. A to nečekám zázrak typu jdi tam a udělej tohle a ono to půjde. Proto jsem se zeptal. No nic, i tak dík za radu, jdu hledat dál.
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Dandy87- pravděpodobně zhasne, ale ne úplně. Posviť na něj a třeba uvidíš to, že ti pouze neběží podsvícení.
Pak jsou časté dvě možnosti- vada na invertoru nebo vadné trubice.
Je tam zpětnovazební obvod, který hlídá funkčnost (a paramtery) podsvícení, pokud mu něco nesedí, shodí BL dolů.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Dandy87

#5 Příspěvek od Dandy87 »

Jo jo, dík za radu. Procházel jsem to tu a pár věcí nakonec našel a vyzkoušel. Je pryč jedno trafo v invertoru s označením 80GL19T-24-DN a teď mám jiný problém - objednání je nejspíš možné jen z ebaye. Nebyl byste někdo, kdo odtamtud berete věci, ochotný mi to objednat a přeposlat? Nebo jestli ho někdo máte a můžete uvolnit ...... Nebo alespoň poradit, pokud máte jinou alternativu. Díky.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“