Spínač podsvitu NTB E727

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
warp

Spínač podsvitu NTB E727

#1 Příspěvek od warp »

Mám NTB eMachines E727 (Acer) a špatně funguje spínání podsvitu, tj. při zavření a otevření se někdy rozsvítí, někdy ne LCD. Chyba je v "LID switch", který je zde pomocí "Hallova obvodu" (vypadá jako SMD tranzistor s označením KOOPD). Nevíte kde sehnat buď IO či celou destičku s ním a spínacími tlačítky. Google zklamal.
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Nejlepší test je vzít malý magnet a zkoušet přikládat do místa, kde je pod krytem sensor. Pokud to bude fungovat bez problémů, tak je chyba v magnetu (velká vzdálenost, posunutý, teoreticky i slabší mag. síla), pokud to nebude fungovat dobře, tak bych se podíval pod mikroskopem, zda tam není studeňák, zda není někde přerušený spoj od té destičky (káblík, konektory).
Tyhle součástky se používají i u mobilů, co si matně vybavuji, tak jsem je měnil tak dvakrát. Zbytek problémů byl hlavně te zapomenutý nebo posunutý magnet.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
warp

#3 Příspěvek od warp »

Pro Michal22: S tím magnetem jsem to zkusil, reaguje, ale taky ne zcela spolehlivě - takže bude zřejmě načatý ten obvod. Když je tam magnet déle, tak vždy hned nesvítí, ale stačí několikrát přiložit a oddálit, pak svítí bez výpadků (tj. když je NTB zaklapnutý déle - noc - tak chce několikrát O-Z případně pomoci externím magnetem). Ještě zkusím najít nějaký malý magnet a vyměnit ho ve víku, možná je tam špatný a "divně" magnetuje ten obvod. Ale až po svátcích.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“