EU vs. vysavace
Moderátor: Moderátoři
- Peterseal
EU vs. vysavace
Ma to nejaky vyznam, ci je to len dalsi pocin ekoterorizmu?
EDIT: Opraveno.
- serviceman
Další na řadě budou holící strojky pro ženy i muže...
Serviceman: mám doma vysavač Electrolux, se kterým se stejně vysává jen na první maximálně druhý stupeň. Při vyšším výkonu se hubice drží koberce a nejde s ní hnout. Jaký je tedy rozdíl v tom, když mám výkoný motor a reálně ho využívám na 40% nebo budu mít slabý motor, který poběží na 100%?
Výrobci s tím nebudou dělat nic, jen budou osazovat slabší levnější motory, s levnější nebo vůbec žádnou regulací a většina nákladů půjde na vymýšlení nápisů na krabicích jako např. "Turbo Eko Ultra Power!"
Výsledek nebude žádný.
rnbw píše:, teraz je "in" bojovat len proti CO.
To se pane velice pleteš! Ty doby jsou už dávno pryč. Co v rajchu vypnuli jádro, je ohromnej tlak potichoučku problematiku CO2 zamést pod koberec a vše posuzovat úplně jinak, tendenčně a hlavně naprosto nesmyslně. Prostě co se politicky hodí v rajchu, tomu se musí EU přizpůsovit. Pročti si problematiku energetickýho posuzování budov z hlediska obnovitelných zdrojů a budeš velice překvapen! Například v rajchu je dnes podle toho posuzování nejvíc ekologický pálení plynu a biomasy, pak je uhlí a topnej olej, pak je elektrika, ať je z plynu, uhlí, ropy. Všechno to dělá CO2, síru a jiný zdravý svinstvo. No a nejhůř je elektrika z jádra, který žádný CO2 nevyrábí. Jestli chceš, mám k tomu prezentaci.
Jirka
Vysavače, co já většinou měřím (v panelu mám nějaký MP80 do cca 25A) mají odběr odpovídající odběru na štítku, tak není co řešit. Druhá otázka ale je, jakou metodiku měření má EU vymyšlenou - něco jsem sice našel, ale normální smrtelník se v tom asi nevyzná...
odkazy:
Elektrospotřebiče obecně
z toho například:
elektromotory, vysavače a jejich značení, zářivky, kávovary a počítače, pračky, sporáky, televize, ledničky, set-top-boxy a pod.