Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora? (zamčeno)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
radioelectrum

#601 Příspěvek od radioelectrum »

To Celeron. To video není S-VHS ale pouze VHS. Nenašla by se fotka originálního ovladače abych věděl co mám shánět? Já mám bohužel pouze ovladač se základníma funkcema z modelu NV-FJ 622 nebo něčeho podobnýho.
Celeron

#602 Příspěvek od Celeron »

Aha, tak v tom je rozdíl. Fotky jen mobilem, pokud nestačí, tak foťák bude až v pondělí. když na ten dálkáč koukám, tak jedinný číslo na identifikaci tam je VEQ1562. Otázka ale je, jestli ty funkce po otevření jako Show wiew, tracking, index write a erase, audio out, AV link, PDC/VPS máš podporovaný a mají dnes ještě význam. Ale nastavení času z DO je dobrý, Panasonic nemá ve stroji zálohu na dlouhej výpadek napájení a z nastavení z DO je jen jedno tlačítko.

Jirka
Přílohy
Obraz073.jpg
(105.53 KiB) Staženo 95 x
Obraz072.jpg
(105.03 KiB) Staženo 92 x
radioelectrum

#603 Příspěvek od radioelectrum »

To Celeron díky za foto !
takový nějaký ovladač mám (Nebo jinbý Panasonic s odklopnými dvířky)pohledám jej a vyzkouším.
Hydrawerk

#604 Příspěvek od Hydrawerk »

Dnes jsem našel u popelnic tohle rádio Prominent De Luxe 214 vyrobené v NDR asi v 70. letech.
Lak na dřevěné skříni je ve výborném stavu. Jen tak narychlo jsem ho vyzkoušel. Stupnice svítí, fungují SV, DV i KV, VKV je bohužel na východní normu. Chytil jsem ČR 2 Praha a Radiožurnál.
Asi kvůli vyschlým elytům je hodně slyšet brum. Omluvte prosím sníženou kvalitu fotek.
Určitě si ho nějak dlouhodobě nenechám, do půl roku musí jít pryč. Má tento stroj nějakou hodnotu pro sběratele? Pokud ne, asi půjde do ekodvora.
Myslím, že není stereofonní, ty dva reproduktory jsou jen spojené. Když se jeden oddělal, vzniknul model Prominent De Luxe 215.
http://stareradia.blog.cz/0903/prominent-215
Přílohy
Fotografie0402.jpg
(50.98 KiB) Staženo 83 x
Fotografie0396.jpg
(64.82 KiB) Staženo 85 x
Fotografie0397.jpg
(121.58 KiB) Staženo 113 x
Fotografie0400.jpg
(52.4 KiB) Staženo 82 x
Fotografie0399.jpg
(50.13 KiB) Staženo 83 x
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#605 Příspěvek od Lukas-Peca »

Takto zachovalý má minimálně tak velkou cenu, že by jej bylo škoda vyhodit ;-) . Odkud jsi?
konosuke

#606 Příspěvek od konosuke »

Má FM-OIRT ? Dederáci vysílali v CCIR ale vývoz na východ...je to možné. Měl jsem před léty receiver RFT Stern Proxima 422 a VKV východní norma.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Hydrawerk

#607 Příspěvek od Hydrawerk »

Má pouze východní normu, to jest 66 až 73 MHz.
EKKAR

#608 Příspěvek od EKKAR »

Dederónskej monofonní RFT Saturn (číselný označení si bohužel nepamatuju, ale je na chalupě na půdě, dalo by se zjistit) kupovanej zhruba kolem roku 1990 měl taky OIRT normu.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
konosuke

#609 Příspěvek od konosuke »

Tu východní normu VKV nám byl dlužen čert, celý civilizovaný svět používal VKV II ale mělo to i svá pozitiva - záliba v dálkovém příjmu ve vysokém pásmu VKV nerušeném místními stanicemi. Na chlumeckou Yagi anténu Ö3 99.9 MHz hrával stereo, 260 km. Tuner Tesla ST-100 z bazaru a potom Toshiba ST-U22 z Tuzexu.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
EKKAR

#610 Příspěvek od EKKAR »

Ba, na CCIR se dřív dalo chytit ledacos, když byla dobrá anténa a k tomu pár dB širokopásmovýho zešílení k dobru, dal se chytat Bayern, Luxembourg, když byly dobrý podmínky šíření, dala se občas na pásmu zaslechnout i španělština nebo franština. Ano, na stereo už to nebylo ani zdaleka a občas se signál topil v šumu, ale aspoň jazyk se dal identifikovat. Německý a rakouský vysílače dá se říct byly denní chleba. Teď už je pásmo natřískaný komerčníma tuzemskýma przničema zvuku i vkusu natolik, že je problém mít i anténu s 6dB zesilovačem - chytí cokoliv blízkýho a zahltí tím vstup receiveru tak, že se nedá ani mluvit o nějakým příjmu. Zbývá "déixit" bez zesilovačů - vím například, že na "holej" 180cm skládanej dipól bez dalších direktorů, na okně namířenej nahrubo k jihu a sesymetrizovanej na 75ohm koax chytím poměrně běžně brněnskýho Krokodýla z Hádů na 103,0MHz - mono a s občasným únikem. Vzdálenost je přibližně 80km vzdušnou čarou. Tuner je Technics s digitální syntézou.

Bohužel, majitelem objektu je bytový družstvo a na mou žádost o informaci na možnost umístění antény pro FM na střechu mi už před pár lety odpověděli, že pro FM příjem je jednak vložka v STA, druhak FM stanice moduluje do rozvodu i místní KTV, takže žádost se zamítá. Na tohle mají výhodu ti, co se můžou "schovat" za radioamatérskou licenci a nebo vlastníci RD - těm nikdo nezakazuje, co ještě můžou a co už ne...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
konosuke

#611 Příspěvek od konosuke »

Měřítko životní úrovně: TV v lese...
Přílohy
TV ekologicky.jpg
(54.35 KiB) Staženo 114 x
jiriS
Kontaktovat uživatele:

#612 Příspěvek od jiriS »

Ta je pro veverky...
radioelectrum

#613 Příspěvek od radioelectrum »

pár drobností včera pořízených
tranzistoráky mám do sbírky.
VHS funguje, Beta má vadné hlavy, a ty "želvy" jsou na rozdíl od těch "baušopových" schopné svítit i se 100W žárovkou aniž by se za půl hodiny rozpadly. Pokud chcete svítit někde ve sklepě, kůlně a pod. žárovka v želvě se mi zdá být tím nejlepším řešením.
Přílohy
210520142144.jpg
(105.68 KiB) Staženo 107 x
Celeron

#614 Příspěvek od Celeron »

Ty želvy (i ty asi 25 cm pekáče stejný konstrukce) jsou vynikající ale bacha na vlhkost. Pokud zarostou šrouby v mosaznejch závitovejch futrech, tak se vyloupnou z bakelitu a je hotovo. Chce to mazat mazelínou, třeba silikon.
Jirka
Celeron

#615 Příspěvek od Celeron »

Tak u nás rekonstrujou sběrnej dvůr. Dostali na to dotaci EU. Prý tam bude asi 10 kamer napojenejch na agentůru, na všechnu elektroniku ocelový stavební buňky s vnitřním sledováním, radarový hlídání plotu a možná i samostřílný zařízení a nástražný výbušný systémy. To tam asi budou sbírat zlato a drahý kamení či co. Už teď pro bobky zaměstnanců nešlo skoro nic odnýst a po rekonstrukci to už nepůjde vůbec...
Jirka
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“