více kabelů v jedné elektroinst.liště

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ARDO

více kabelů v jedné elektroinst.liště

#1 Příspěvek od ARDO »

omlouvá se název vlákna,ale nevěděl jsem jak to přesně nazvat.Týká se to umístění LCD TV v kuchyni.Nechci aby visely šnůry po zdi. Je možné do jedné plastové elektroinst.lišty dát šňůru 230V,koax na anténu a cinch kabel ?

http://www.musicer.net/katalog/obrazky/ ... -cinch.jpg

aby nevzniklo díky těm 230V nějaké rušení? anebo je lepší použit 2 lišty?
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Ale ano , jen ten CINCH , pokud v tom máš nízkoúrovňové audio , tak musí být opravdu stíněný . Dnes se prodává dost propojovacích káblů bez stínění . Sám jsem takové koupil .
weed_smoker

#3 Příspěvek od weed_smoker »

Pokud bude silovina společně s daťákama,tak daťáky musej bejt stíněný a opletení se má zemnit na jedný straně do jednoho bodu.Jen u výkonovýho vedení (vývody na repro...) se stínění zemní z obou stran.
ZVUK2000

#4 Příspěvek od ZVUK2000 »

Vůbec bych si stím nelámal hlavu. Snad ta lišta bude mít cca1,5m.
monterjirka

#5 Příspěvek od monterjirka »

weed_smoker píše:....Jen u výkonovýho vedení (vývody na repro...) se stínění zemní z obou stran.

Takže když si pověsím reprák na zeď a bude to v souběhu s anténou, povedu k němu ještě "zelenožlutej"?

Ty rozvody se stejně v "telce" potkají, tak bych z toho vůbec nedělal problém, pokud bude vedení v jednotkách metrů, klidně v jedné liště, a podíval bych se buď na KOPOS Elegant nebo něco podobného od MALPRO, někdy se hodí i lišta v imitaci dřeva...
Sandal

#6 Příspěvek od Sandal »

Mám natahanou silovinu i datovinu společně a nic neruší.Navíc datovinu jsem provizorně natah sykfáčem(UTP nebylo poruce) a nikde nezemnil a chodí to svěle.Interkom mám taky taženej kabelem SYKFY,spolu se silovym a dobrý.Nebál bych se toho.
weed_smoker

#7 Příspěvek od weed_smoker »

monterjirka píše:
weed_smoker píše:....Jen u výkonovýho vedení (vývody na repro...) se stínění zemní z obou stran.

Takže když si pověsím reprák na zeď a bude to v souběhu s anténou, povedu k němu ještě "zelenožlutej"?

Někdy to vadí,jindy ne.Používám na to kabel typu "dvě žíly v punčošce" a u bedny zapojuju obvykle jen dráty,punčošku jenom na PE u zesíku,bedna obvykle není kovová,tak není punčošku na co dát.Opletení vývodu antény mám přes odpor 220k/10W na potrubí radiátoru. Hraje to docela čistě,jenom slabý stanice přes den nejsou super (večer a v noci jdou taky čistě).
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“