Automatické presso Krups EA9000 chybí čeština
Moderátor: Moderátoři
Automatické presso Krups EA9000 chybí čeština
Takže jediná možnost může být ve výměně ovládací elektroniky a ta není levná - mám dojem, že se dodává zároveň i s dotykovým displejem a cenově to tipuju tak 3000Kč+, zítra se když tak můžu podívat do ceníku...
Štítek jsem raději nafotil, zkus prosím tě zjistit tu cenu. Mimochodem nevím, proč je tento kávovar o tolik dražší než serie EA8xxx, když je to naprosto identický stroj doplněný jen o nějaké blbinky, jako je vysouvání trysky atd.
Nevíš, jak se vstupuje do skrytého menu s informacemi o úplné historii, podobně jako u EA/XP modelů?
- Přílohy
-
EA9000.JPG- (37.72 KiB) Staženo 217 x
Největší sranda je ale ta, že pro různé verze, tedy jak pro EA900030 (což je "česká" verze a podle těchto recenzí by to mělo mít české menu) a pro EA9000PN (což je asi verze se západnějšími jazyky) je jak ovládací, tak i výkonová elektronika stejná (má stejné objednací číslo) - neboli výměna elektroniky asi nepomůže. Takže doporučuju se pořádně pročíst návod a zkusit třeba i nějaký "factory reset", protože výměna ovládací eletroniky (což je vlastně celý dotykový displej i s nějakýma tlačítkama za cca 3300Kč) nejspíš vůbec nepomůže...
K ceně můžu napsat tak akorát to, že je to vlastě pořád to samé, jako XP7200 vyráběné už od roku 2005, akorát s několikati "vychytávkama" (čti "zbytečnosti") jako je (dvoj) barevný dotykový displej, motorové nastavování mlýnku, motorový pohyb trysky, snímání přesného pohybu pístu, nejspíš i automatické čištění (hodně dílů jsem nepochopil) a prostě když ostatní výrobci (co ale už postoupili za ty roky o něco dál) si řeknou o nejlepší presso z nabídky 30000,- Kč tak Krups přece musí taky
Hledal jsem všude možně nějaký reset nebo servisní mód, ale bezúspěšně.
Budu ještě pátrat, ale vypadá to, že češtinu musím oželet.
Díky.
Předem díky.
Zbývá někde zjistit jak na to, nebo to poslat za nemalý peníz do Prahy. První varianta by byla lepší...
Tan postup jsem ale nikdy nezkoušel, tak bych to musel zkusit nějak rozumně přepsat (je to v angličtině a hodně svérázně napsané) a mimo to je tu ještě jeden problém - při kalibraci se používá speciální gumovů puk, který se hodí do spařovací komory místo kávy (tak se kalibruje potenciometr, co je spřažený s pístem - to už znám ale jenom z patentů, co publikoval výrobce) - neznám jeho rozměry, seice se dá koupit přes servis, ale stojí cca 2000Kč (klasická cena u takových přípravků), takže ho nemám.
Jestli ten postup ale i tak chceš, tak napiš - ale dřív než zítra to nebude.
Ještě jeden dotaz. Jestli tě nenapadá důvod, proč se velmi rychle plní odkapávací tácek. Po cca 4 kávách chce vyprázdnit a fakt je tam dost vody. Přetlakový ventil na distributoru je nový, těsnění v bojleru je taky nové a hydraulický válec asi neteče, protože pak by to psalo chybu. Blbě se to kontroluje, není tam vidět. Dík.
Ten puk vhozený do násypky pro mletou kávu má asi suplovat dávku kávy pro silné kafe - takže tam místo něho nasyp něco, co udělá ve válci hladinu 14 mm od spodku (jednu naběračku kafe) a mělo by to fungovat.
P.S: Jak se dívám, tak v tom menu bude pod kolonkou "information" asi nějaký zápis o historii pressa, tak se to asi také bude hodit.
Ptal jsem se ještě na to rychlé plnění odkapávacího tácku, nenapadá tě něco prosím?
Děkuji moc a moc Ohryzkovi za ochotu pomoct. Kéž by bylo takových víc...
Co se týká problému rychlého plnění odkapávacího tácku, zatím jsem to neřešil, prostě častěji vylévám. Příčina je nejasná, pohledově je vše v pořádku, káva teče normálně i množství je ok, ventil na rozdělovači preventivně vyměněn, přetlakový ventil na čerpadle neteče, všude je sucho, žádnou chybu nehlásí, takže nevím. Jedině mě teď napadá, že při poloze distributoru na průtok vody kávou distributor propouští i do odpadní hadičky. Až se mi bude chtít, ještě se tomu pověnuji.