Bastlenie s televízormi
Moderátor: Moderátoři
Žeravenie je asi o 7,7% silnejšie. Mám osadený 2R7. Keď som dal 3R3, to už bolo veľa. Môže zostať, alebo to treba dostaviť? Ak si pamätám správne, 10% je dovolených. Je?
Indikáciu nastavenia UG2 som v s.m. nenašiel. UG2 som nastavil takým spôsobom, že pri tmavej ploche som nastavil úroveň, kedy začalo zaberať RZB (to je vidieť). Zmeral som napätie jednej z katód ručičkovým merákom. Potom som nastavil hranicu viditeľnosti spätných behov a zmeral. No a nastavil som to na 2/3 až 3/4 rozteče (obrazovka už nie je nová). Prosím o názor, či tak môže byť, alebo ako na to.
Alebo pokračujte vo svojom. Patrí mi to.
Uff by mělo být v toleranci ±10% - máš trochu přežhaveno; záleží v jaké kondici je obrazovka. Pokud už má odjeto, nechej tak.
Nastavení Ug2 - jaktože jsi nenašel?
Model CTV 2870 je v sm č.10.1. Nastavení Ug2 je v sm č.10, oddíl 11:
11.1 Nastavenie druhej mriežky Ug2 - tady je celý postup seřízení (za pomoci S.M.)
Duvsan píše:Položku UG2 som našiel, dá sa nastaviť 0-63, mám tam 32. Ale vôbec ma nenapadlo skúsiť "vojsť dnu". Predpokladám, že to číslo závisí od použitej obrazovky. Táto ale v tabuľke určite nie je. Škoda.
To žeravenie asi nechám.
Ďakujem
Samozřejmě, že záleží od (nejen) typu obrazovky, ale i od jeho výrobce, kterého ty ale "zase zamlčuješ":
Duvsan píše:Naproti tomu mám OVP CTV 2870 S bez obrazovky. Chcem mu darovať obrazovku z toho Grundigu. Ide o A66EAK252X01. ...
Přestože "Táto" skutečně v tabulce není, tak předpokládám, že když má označení A66EAK252X01, je rovněž od výrobce Philips. A podobné philipsky jsou v té tabulce dvě.
Na druhou stranu, bez ohledu na výrobce i typ, u všech devíti je tato hodnota stejná - tj. 32. Takže asi nebude žádnou chybou tam to nastavení 32 ponechat.
Ale doufám, že jsi provedl hlavně to seřízení (nast. potenciometrem SCREEN) za pomoci toho zobrazení OSD (na "hodnotu" OK) - to je pak to skutečné (a správné) nastavení napětí Ug2 a nikoliv "baj voko", jak jsi to provedl (a nejen ty!) předtím
Ale celé toto jsem tu už asi dvakrát dával (třeba tady) - nebo sem nechodíš?
Ale v oddílu 11 je pododdílů několik, nejen to nast. Ug2 - dále hlavně:
11.3 Nastavenie úrovně budenia katód - tady zase tab. 3 říká, že pro všech 9 typů obrazovek má být hodnota nastavena na 7. Proto ponechat (nastavit): 7
Na doske je miesto pre relé odpájajúce degauss a tomu patriace súčiastky (tranzistor, kondy, odpory). Neviete niekto to zapojenie? Možno by som to doplnil. Len musím zohnať vhodné relétko. Ostatné mám.
Duvsan píše:Na doske je miesto pre relé odpájajúce degauss a tomu patriace súčiastky (tranzistor, kondy, odpory). Neviete niekto to zapojenie? Možno by som to doplnil. Len musím zohnať vhodné relétko. Ostatné mám.
Jsi úplně mimo - to relé nemá s degaussingem nic společné.
Všechny neosazené součástky patří pohotovostnímu zdroji - sm č.10.
Když jsem ti kdysi nabízel CD-ROM se všemi (26ks) sm OVP, tak jsi neměl zájem a teď somruješ
- Kontaktovat uživatele:
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele: