PROSÍM
Moderátor: Moderátoři
-
PavelFF
-
Datel_new
-
PavelFF
-
PavelFF
-
Datel_new
- heldybeldy
pygy píše:Ahojte
V prvom rade sa Vám všetkým chcem poďakovať. Čo sa týka GUDE GE 185 F, prúď sa riadi asi zasúvaním jadra (ešte som ho neotváral).
Mám 4x tyristor ČKD T100/1000 typ 211 zrejme mi nebu nič platné lebo sú podľa označenia iba do 100A.
Čo sa tyká oživovania mám známeho , ktorí by to mal zvládnuť.
Tie tyristory nevyhadzuj, mozes ich pouzit ako diody do tvojej zvaracky, tak ze riadiace hradlo pripojis na anodu cez nejakych 10 ohm. Mam to odskusane dokonca aj z triakom, len som tam pridal este diodu. Pri tomto trafe je vhodne zdvihnut zapalne napatie aspon o 10V, ale staci na tom kondiku, netreba silove. Da sa to bud z pomocneho zdroja vydatnosti okolo 5A, alebo privinutim 5 az 7 zavitov 1,5mm na sekundar bifilarne, a zapojenim do serie s pomocnymi diodami. Pozor na zfazovanie, aby sa napatie scitalo a nie odcitalo. Mne to stou upravou zvara skvele vsetky elektrody v oboch polaritach. Dokonca som udrzal obluk aj z holym klincom, z coho usudzujem, ze by to mohlo potiahnut aj CO2, ale nemal som moznost to odskusat.
- heldybeldy
-
CPI
Houdy píše:No jak to tady čtu co se týče KS250,tak kdo máte zájem pošlete mi SZ a maila.
Mohl by jsi mi poslat to schéma KS250 ?
904436430439324@tiscali.cz
Díky
- heldybeldy
- Přílohy
-
dioda.jpg- (15.17 KiB) Staženo 172 x