Kávovar Cafamosa AEG 9750
Moderátor: Moderátoři
Kávovar Cafamosa AEG 9750
prosím o radu. Mám kávovar AEG cafamosa CF2 a přihodilo se toto. Ráno jsem zapnul,kávovar nahřál,propláchl,dal jsem pokyn pro kávu,namlel,zavřela spařovačka a sám vypl. Teď ho zapnu,nahřeje a vypne. Nic víc nedělá. Před tím se už nějaký čas domáhal čistění, ale moje ignorace ho snad nezablokovala. Netuší někdo, co se mu mohlo přihodit? Děkuji za radu
V obou dvou případech bude asi problém ve spařovací jednotce - prostě presso nebylo čištěné, něco se v ní zaseklo a je to potřeba opravit. CF200 se dá opravit docela v pohodě - většinou stačí jenom rozebrat, vyčistit, promazat, složit a vše je OK. U CF250 bývají horší problémy - buď praskne něco v pojezdu, co hýbe spařovačkou (buď jezdec, co je vevnitř, nebo ten úchyt, co je zvenku, popřípadě obojí) nebo popraská spařovačka - oprava je už složitější a dražší (náhradní díly nejsou levné).
Oprava se mi povede možná tak v polovině případů - už prostě nejsou díly.
ohryzek36 píše:Oprava se mi povede možná tak v polovině případů - už prostě nejsou díly.
AEG CaFamosa CP2200 typ 9750
Ahoj, mám podivně fungující kávovar.
Kávovaj sem koupil za pár stovek porouchaný, byl prasklý jezdec na šroubovici posuvu spařovací jednotky. Ten jsem vyměnil a kávovar fungoval, ale jen omezeně. Po první opravě mi kávovar dělal všechny velikosti a síly kávy, ale jen při vaření jednoho hrníčku. Pokud jsem zmáčkl dvojtý hrníček, tak kávovar namlel zrna, spařovačka zavřela (i když mi přišlo, že to nestlačila podle zvuku motoru) a pak to namleté kafe suché vyhodila do kontejneru.
S tím bych dokázal žít, vařil jsem po jedné dávce. Po opětovném prasknutí jezdce na jiném místě a následné výměně mi tu samou věc dělá náhodně také u programu jedné porce. Nyní dělám kávu jen na střední velikost a střední sílu a cca 1/10 případů se projeví výše zmíněné. Pokud jsem zkoušel ostatní programy, tak to bylo stejné ale opačně ve prospěch závady. Pochopitelně jsem to moc nezkoušel, kafe kupuju za koruny, takže by to byla škoda.
Otázka je na vás na profíky, jestli jste tuto závadu již potkali a po čem jít? Vzhledem ke stáří a ceně stroje se mi to nechce dávat do servisu, protože bych okamžitě pořizovací náklady zněkolikanásobil.
Předem díky, Martin