Mascom šasi PT92 ztráta obrazu

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Zbynek

Mascom šasi PT92 ztráta obrazu

#1 Příspěvek od Zbynek »

Ahoj
Mám tady TV Mascom - šasi PT92. Je tmavá obrazovka, napájecí napětí jsou OK, koncový zesilovač RGB je funkční (obrazovka má velmi slabou červenou trysku - zkoušeno přizemněním katod). Při rychlém snížení jasu pomocí Ug2 naskočí na chvíli zrnění (cca 0,5 s). Máte prosím někdo tušení co s tím?
Díky Zbyněk.
Zbynek

#3 Příspěvek od Zbynek »

Asi jsem to nenapsal úplně přesně. Po onom půlsekundovém zrnění nadále obrazovka mírně svítí a na koncový zesilovač nejde signál šumu. Při rychlém snížení Ug2 je na vstupu RGB zesilovače vidět (na osciloskopu) jasný signál-šum. Stejně jako na obrazovce na dobu cca 0,5 s. Kdyby byla úplně trop, nešlo by ji rozsvítit přizemněním katod.
Návštěvník

#4 Příspěvek od Návštěvník »

Zbynek píše:Asi jsem to nenapsal úplně přesně. Po onom půlsekundovém zrnění nadále obrazovka mírně svítí a na koncový zesilovač nejde signál šumu. Při rychlém snížení Ug2 je na vstupu RGB zesilovače vidět (na osciloskopu) jasný signál-šum. Stejně jako na obrazovce na dobu cca 0,5 s. Kdyby byla úplně trop, nešlo by ji rozsvítit přizemněním katod.

Bohužel pro Tebe má kondik pravdu . Pokud se nechceš smířit s jeho radou , tak Ti tady asi nikdo nic lepšího neporadí . Ještě zkus změřit úroveň žhavení (Všš) . Ivan
Zbynek

#5 Příspěvek od Zbynek »

Ahoj.
Obrazovka je skutečně na sklonku důchodu, ale rád bych věděl, proč šum na vstupu RGB-zesilovače není trvale, ale jen problikne na cca 0,5 při snižování Ug2.
Ahoj Zbyněk
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“