Handan CV-5000 CINX - S-video vystup

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

Handan CV-5000 CINX - S-video vystup

#1 Příspěvek od rnbw »

Mam pripojeny kablovy set-top box Handan CV-5000 CINX na projektor cez CVBS vystup. Chcem dat set-top box na druhu stranu miestnosti, teda potrebujem dlhsi kabel. Aby neutrpela kvalita obrazu, chcem pouzit S-video kabel.

Projektor ma S-video vstup, set-top box ma SCART a v menu sa podla navodu da nastavit do modu S-video. Ked som to chcel vyskusat, tak som zistil, ze v menu tato polozka chyba... :roll: Je tam len CVBS a RGB. Obraz cez S-video kabel je pri oboch nastaveniach rovnaky a nepouzitelny.

Napada mi uz len jedna moznost - pouzit AD724 alebo AD725 na vyrobenie S-video signalu z RGB...
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Tak som postavil konvertor z RGB SCART na S-Video s AD724. Zapojenie podla datasheetu, akurat SELECT a STND spojene s GND, ENCD a VSYNC s +5V. Pin 20 zo SCARTu pripojeny na HSYNC (v tom bude asi problem).

No a samozrejme, ze to nefunguje spravne - obraz je rozsynchronizovany. Predpokladam, ze problem je v nizkej urovni siglanu CSYNC z pinu 20 SCARTu - je specifikovana ako 1 Vpp, ale AD724 potrebuje TTL.

Da sa to vyriesit nejako jednoducho alebo mam pouzit LM1881?
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Tak som na to pozeral osciloskopom a na pine 20 nie je nic, je to totiz vstup... Rovnako (blbo) to chodi, ak ho odpojim.

Na pine 19 je kompozitne video (bez ohladu na to, ci je v menu nastaveny vystup ako RGB alebo composite) a z neho potrebujem oddelit SYNC - takze som objednal LM1881M.

A uvedomil som si, ze ten projektor by mohol zvladnut TV rozlisenie aj na VGA vstupe - a dokonca som to nasiel aj v nejakej dokumentacii. Akurat tiez budem potrebovat LM1881.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

LM1881 prisli, synchronizacia funguje. Ale obraz je dvojity a bez farby.
Asi sa to nejako rusi - LM1881 je zvrchu na AD724, lebo nemam miesto (chcel som to narvat do SCART redukcie)... Zrusim to a skusim cez VGA.
Burajko

#5 Příspěvek od Burajko »

Nebude robit problem prekladane riadkovanie?
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

V tabulke v manuali je uvedene "PAL 768x576, 50Hz, 15.625 kHz". Sice tam nie je uvedene "interlaced", ale pri niektorych podporovanych modoch je. Takze postavim kabel a uvidim...
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Tak kabel som urobil - na VGA konektor zapojene signaly RGB (priamo zo SCARTu + prislusne GND) a CSYNC (z LM1881 - ten je pripojeny na kompozitny vystup v SCARTe). Projektor tento format zvladne a zobrazi.

Ale nie vzdy - ked prejdem do menu, tak niekedy je obraz vporiadku, niekedy je horna cast zaoblena doprava s fialovym nadychom a niekedy je cely vrch do fialova a potom sa strati obraz (projektor sa tvari akoby nemal signal). Tiez na niektorych kanaloch (ale len pri nastaveni obrazu na 4:3 letterbox) sa objavi hore fialova farba a o chvilu je po obraze...
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“