Philips 29PT9521/12, chassis L06.1E AA, odchádza RKS
Moderátor: Moderátoři
Philips 29PT9521/12, chassis L06.1E AA, odchádza RKS
Tak trand odišiel za niekoľko sekúnd. Osadil som druhý BUH516, aby som mohol znovu pozrieť priebehy. Chladič sa hreje omnoho menej, ale tiež prst neudržím. Na báze BU-čka sa mi zdá nízka úroveň, 4Vš-š. +5V je v poriadku, i R3421 (15R). Nemáte niekto priebehy? Alebo ako pokračovať? Inak obraz sa mi zdá trošku cez rozmer vo všetkých smeroch (možno je to tak nastavené) a monoskop zľahla naberá tvar štvorca postaveného na hrane (s-korekcia).
BTW, pro info. TVP je 100Hz, čo znamená frekvenciu riadku 31250 Hz. Prečo na pozícii 7405 neosadili MOSFET? Niekde je vlákno, kde som sa pýtal na tému "bipolar vs FET" a záverom bolo, že fety sú výhodnejšie pri vyšších frekvenciách, preto bývajú v zdrojoch. Tu už je frekvencia blízka tej v zdroji. Preto ten dotaz. Dík
Ešte oprava, pozerám, že v predchádzajúcom príspevku som sa pomýlil. Menil som niečo v blízkosti 7404 a zle som sa zorientoval v značeniach na doske. Neporovnal som to so schémou. Ospravedlňujem sa.
Tak som nechal na skúšku zvitok 12n, ale na pozícii 2412 (10n) a bez "lentilky" 820p. Televízor bezproblémov naštartoval, niekoľko sekúnd pracoval, chladič pod tranzistorom 7405 (BU 2520) sa pomaly zohrieval a než sa stihol ohriať na nepríjemnú teplotu, skratol. Neviem.
Ešte potrebujem nahradiť reproduktory. Boli v ňom YDT0420-1AP . Zničili (skrútili) sa membrány. Neviete niekto o vhodnej náhrade? Našiel som, kde by sa dali objednať, ale ak by niekto vedel o niečom lepšom (zvukovo, napr. dvojmeničovom), o niečom dostupnom bližšie alebo o niečom lacnejšom, bolo by mi to milšie. Ď